Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zauważyłem że w moim BMW e46 ( sedan ) że tył prawy stoi niżej niż lewy. Może być to wina pękniętej sprężyny czy też amortyzator ? Samochód stał na prostej nawierzchni... I jeszcze jedno, na trzepaku to wykaże na 100% ?

Opublikowano

Zacznij od banalnych spraw czyli czy jest prawidłowe ciśnienie w oponach a dalej to już jak Danielxc napisał , pod auto i sprawdzać sprężyny ,stan poduszek amortyzatora , itd.

Należy pamiętać że anomalia może być z przodu a przekrzywi tył.

Na trzepakach nie wszystko wychodzi ale jak obsługa jest kumata i będziesz umiał z nimi gadać to za ekstra potrafią wszystko zdiagnozować.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Witam!

Mam to samo, sprężyny zmienione i dalej to samo. Stwierdziłem że może to od tego że z prawej jest cięzki akumulator + paliwo jest w większości w prawej komorze (chyba że ma sie pełny zbiornik. SPrawdzałem nawet przednią lewą sprężynę i też cała.

Było kilka takich tematów i jakoś chyba nie widziałem rozwiązania.

Opublikowano
mam od roku ten sam problem, wymieniłem spręzyny i amorki ale problem nie ustąpił, teraz trafilem na kolejnego mechanika który od ręki po wejsciu pod auto powiedział tuleja i zbieżność, w tym tygodniu mi to zrobi i zobacze czy auto się wyrównało :)
Opublikowano

Może tak być, spotkałem się w poprzednim aucie z problemem "rozjechanych" kół (pochylenie), zero luzów, zbieżność dobra, ale jak kumaty mechanik pooglądał to doszedł do wniosku że pomimo braku luzów wszystkie kilkunastoletnie "gumy" zmieniły swoje właściwości itd. Ja mam wszystko jeszcze oryginalne (2003) i chyba czas zmienić pomimo braku luzów :)

Taki mały offtop czy u Was też tylna belka do której jest mocowany dyfer, wahacze itd jest skorodowana? Powiem szczerze że się przeraziłem jak zobaczyłem to z kanału :( .

Opublikowano
Prawa strona jest cięższa, wymieniłem amory, sprężyny i nic. Mam regulowany zawias to sobie wyrównałem na równo :wink:
Opublikowano
U mnie to samo po wymianie sprężyn całego przodu i sprężyn z tylu to samo ale ciekawostka jest jak ktos siedzi za kierownica to auto stoi idealnie właściwie to nie ciekawostka .....
Opublikowano
sprawdziłem u siebie i u mnie też krzywo stoi od strony pasażera jakies 1,5 cm niżej i nie mam zamiaru sie zagłębiać od czego bo tylko głowa może rozboleć
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie to samo po wymianie sprężyn całego przodu i sprężyn z tylu to samo ale ciekawostka jest jak ktos siedzi za kierownica to auto stoi idealnie właściwie to nie ciekawostka .....

Myślę, że kolega rozwiązał zagadkę :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.