Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przy hamowaniu, przy prędkości od 140km/h strasznie drży mi auto, myślałem, że to wina tarcz lecz przy wymianie znowu sytuacja się powtórzyła

Opublikowano
Witam,

Przy hamowaniu, przy prędkości od 140km/h strasznie drży mi auto, myślałem, że to wina tarcz lecz przy wymianie znowu sytuacja się powtórzyła

spawdź luzy na tulejach wahaczy oraz piasty czy nie maja luzu.

Jeśli mają to tarcze same będą Ci się krzywić po każdej wymianie.

Kolejna rzecz po tym to opony.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kolego, sprawdź sobie czy nie masz bicia na tarczach/piastach. jak masz bicie na tarczy to w dobrym zakładzie,albo np. w jakimś bosch service będą w stanie je przetoczyć bez ściągania z auta i po takim zabiegu gwarantuję,że żadnego drgania nie będzie. od tego bym zaczął,bo u mnie było podobnie. niestety zacząłem od niepotrzebnej wymiany tarcz z przodu, wymiany tuleji wahacza przedniego,a wystarczyło sprawdzić,że mam bicie na tylnej tarczy...

po przetoczeniu hamowanie jak po maśle.sama przyjemność.zero drgań.

Opublikowano
U mnie lekko drży kierownica przy lekkim hamowaniu. Jak wcisne mocniej hamulec to przestaje bić. Tarcze TRW wymiana jakieś 5.000 km temu razem z klockami. Drążki nowe, łączniki tez, wahacze tez, opony również kupione w zeszlym roku nowe :)