Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o ocenę: http://otomoto.pl/bmw-525-d-m-pakiet-komforty-full-opcja-C36208475.html

Auto sprowadzone z Francji brak książki serwisowej.

Code Serienausstattung Standard Equipment

S548A

Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S1CAA

Selektion COP relevanter Fahrzeuge Selection of COP relevant vehicles

S1CBA

CO2 Umfang CO2 package

S205A

Automatikgetriebe Automatic transmission

S2NPA

BMW LM Rad M Doppelspeiche 135 BMW alloy wheel, M double spoke 135

S2PAA

Radschraubensicherung Lug bolt retainer

S320A

Entfall Modellschriftzug Deleted, model lettering

P337A

M Sportpaket M Sports package

S403A

Glasdach elektrisch Glass roof, electrical

S428A

Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit

S431A

Innenspiegel automatisch abblendend Interior mirror with automatic-dip

S441A

Raucherpaket Smoker package

S442A

Getränkehalter Cup holder

S456A

Komfortsitz mit Memory Comfort seat with memory

S465A

Durchladesystem Through-loading system

S470A

Isofix-System Isofix-System

S4MSA

Interieurleisten Alu Pentan Interior moldings Alu Pentan

S502A

Scheinwerferreinigungsanlage Headlight cleaning system

S508A

Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A

Xenon-Licht Xenon Light

S534A

Klimaautomatik Automatic air conditioning

S544A

Geschwindigkeitsregelung mit Bremsfunkt. Cruise control with brake function

S609A

Navigationssystem Professional Navigation system Professional

S612A

BMW Assist BMW Assist

S616A

BMW Online BMW Online

S633A

Vorbereitung Handy Business Preparation, mobile phone, Business

S694A

Vorbereitung BMW 6 CD Wechsler Provisions for BMW 6 CD changer

S698A

Area-Code 2 für DVD Area-Code 2 for DVD

S6AAA

BMW TeleServices BMW TeleServices

S6ABA

Steuerung Teleservices Control for Teleservices

S6FLA

USB-/Audio-Schnittstelle USB/Audio interface

S704A

M Sportfahrwerk M Sports suspension

S710A

M Lederlenkrad M leather steering wheel

S715A

M Aerodynamikpaket M Aerodynamics package

S760A

Hochglanz Shadow-Line High gloss shadow line

S775A

Dachhimmel anthrazit Headlining anthracite

S854A

Sprachversion französisch Language version French

S863A

Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe

S881A

Bordliteratur französisch On-board vehicle literature French

S8S8A

Länderspezifische Navi Zusteuerung Country-specific nav. system supply

S8SAA

Freischaltung Navigation länderspez. Navigation access request,country-spec.

S8SCA

Freischaltung Telematik länderspez. Telematics access request,country-spec.

S8SPA

Steuerung COP Control unit COP

Opublikowano

A data produkcji 07/07/2008 kłamczuszek ze sprzedającego. :norty:

Książki brak,przebieg cięzki do zweryfikowania tym bardziej że Francuz.

Opublikowano

Myślę że jak masz nie daleko to można oblukać przede wszystkim sprawdzić wypadkowość auta bo z Francji więc czerwona lampka się zapala, czy jej czasem widlakiem na lawetę nie pakowali ? :D

Na zdjęciach nic nie widać.

Przelot próbuj w aso ustalić może przez tel. podadzą ostatni serwis jeśli coś jest w bazie.

Opublikowano

W opisie napisane że pierwsza rejestracja 2009 a rok produkcji 2008

Opublikowano
Jak można kupować auto za 60 tyś bez dokumentacji... :duh: :mad2: :nienie: Na pewno typy mają/miały książkę tylko wpisy były nieodpowiadające sprzedającemu... Byłem jakiś czas temu z kumplem oglądać skodę superb i na liczniku 180 tyś a wnętrze wyglądało na 300 tyś + mówię do gościa że zaraz sprawdzę przebieg (auto z polski) wchodzę na stronę https://historiapojazdu.gov.pl/ a tam na przedostatnim przeglądzie 305 tyś km a on do mnie że nagle się książka znalazła a tam przebieg z 2010 roku 253 tyś... Powiedziałem mu że jak wystawi znowu z przekręconym licznikiem skoro zna prawdę to zadzwonię na policje...
Opublikowano (edytowane)
Znajomi brali z tego komisu 2x laguny III i autka były bezwypadki i z ori przebiegiem. Reszta która stała w komisie również podobno wyglądała całkiem ok. Myślę, że warto podrążyć mocniej. I nie twierdzę że ta sztuka jest dobra/zła Edytowane przez qwertykk
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przecież napisali, że w ASO przebieg do sprawdzenia bez problemu, bo od początku do końca "autko" serwisowane. Handlarze nie kłamią. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
Większośc aut ładowana jest widlakiem albo bity i nie wjedzie albo aku wywalone

Był kiedyś program jakie auta "opłaca" się przywozić z Francji. Pewien handlarz się rozpruł i cała ekipa pojechała oglądać te perełki. Szroty powypadkowe z placu ubezpieczalni, rzeczywiście ładowane widlakiem. Podobno głównymi kupcami są tylko Polacy, nawet ciapate tam nie zaglądają.

Opublikowano

Chyba kazdy to wie, ze bezwypadkowe auto, z udokumentowanym niskim przebiegien i w miare swieze, jest wszedzie na zachodzie drozsze, juz w chwili zakupu, niz w PL.

To co sprowadza sie na handel to powypadkwe lub z duzymi przebiegami, czasem zniszczone,pokradziezowe, spalone itd

Cudow nie ma (w tej branzy) :D

Opublikowano

Przecież napisali, że w ASO przebieg do sprawdzenia bez problemu, bo od początku do końca "autko" serwisowane. Handlarze nie kłamią. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Akurat przebieg z Francji da się sprawdzić. To auto ma naklejone na prawej stronie szyby winietki po numerach których można we Francji sprawdzić jaki przebieg auto miało na ostatnim przeglądzie technicznym.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Brawo..przynajmniej jedna informacja, która może przydać się zainteresowanemu. Jak ustalisz przebieg to sprawdzisz jak było z tym widlakiem..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Obejrzałem autko i bardzo średnio. Przedni zderzak malowany, zaparowany halogen i brak jednej kratki. Z tyłu zderzak też raczej malowany, a na łączeniu zderzak z karoserią po lewej stronie zamalowane chyba pędzelkiem, bardzo niechlujnie. Prawy próg porysowany i pęka lakier. Tak to maska drzwi i reszta ori lakier. Bardzo niejasna historia znalazł się jeden wpis z 2013r z przebiegiem około 150kkm, także przebieg może być realny ale nie musi :mrgreen: . Auto koniec końcem odpuściłem, ponieważ na stacji diagnostycznej pokazał się jakiś wyciek ze skrzyni biegów i były problemy z pilotem który po prostu nie działał, a był tylko jeden.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to taka średnia rada, bo dużo samochodów z cofanymi przebiegami ma książkę serwisową, przepięknie do końca wypełnioną i komplet kluczyków. Ważne, aby w ASO była historia, a jak jej nie ma, co przy starszych autach nie jest takie rzadkie, to żeby były wydruki z "TUVów", bo tam zawsze jest data badania i przebieg. Jak sprzedający nie ma nic do ukrycia, to może dać kontakt do ostatniego właściciela, bo przecież oni wszyscy jak jeden mąż twierdzą, że "od prywatnej osoby". :mrgreen: Bardzo ważne aby na fakturze umieścili przebieg. A czy jest jeden kluczyk czy dwa, to wg mnie nie ma wpływu na jakość samochodu. Często mam auta, które mają jeden kluczyk, bo w trakcie okresu użytkowania, któryś tam właściciel zgubił jeden albo uszkodził. Tu nie ma żadnej reguły, bo zdarza się to nawet przy autach świeżych, kilkuletnich.
Opublikowano

Ja kupuję auta z kompletem czterech kluczy i książką. Książka ma oczywiście pochodzić z danego auta i korespondować z historią serwisową. Nie mówię o książkach podrabianych.

Jeszcze się na tej metodzie nie przejechałem.

Jeśli ktoś potrafi upilnować KS przed zjedzeniem tejże przez psa sąsiada oraz wyrobić nowy kluczyk, jeśli stary się zniszczył, to jest to dobry prognostyk na zdrowe podejście również do reszty auta.Oczywiście, że każdy ma metodę inną. Moja działa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ok, ale Twoja metoda bardzo ogranicza pole manewru dla łowców okazji. Wręcz bym powiedział, że prowadzi do zera. :) Pamiętaj, że Polak musi kupić tanio, a za takie wypieszczone ideały nie płaci się nawet normalnej ceny, tylko wyższą od średniej. ;) Ilu ludzi w Polsce szuka auta w takiej cenie? 1%? :) Na pewno nie spotkasz kogoś takiego w dziale, w którym właśnie piszemy. :) Tu jest raczej grupa skrajnie odległa od poszukiwaczy dobrych aut. Tu się szuka okazji.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardzo ważne aby na fakturze umieścili przebieg.

ważne by to był przebieg a nie stan licznika... w sensie nazewnictwa...

Opublikowano
Ok, ale Twoja metoda bardzo ogranicza pole manewru dla łowców okazji. Wręcz bym powiedział, że prowadzi do zera. :) Pamiętaj, że Polak musi kupić tanio, a za takie wypieszczone ideały nie płaci się nawet normalnej ceny, tylko wyższą od średniej. ;) Ilu ludzi w Polsce szuka auta w takiej cenie? 1%? :) Na pewno nie spotkasz kogoś takiego w dziale, w którym właśnie piszemy. :) Tu jest raczej grupa skrajnie odległa od poszukiwaczy dobrych aut. Tu się szuka okazji.

Tanio i minimalny przebieg i to wystarczy :D

Opublikowano
Opis przedstawiony przez kolegę pietruchę sugeruje, że to auto jest jednak godne uwagi.
Opublikowano
Mi się też wydaje że jeżeli malowane dwa zderzaki, wyciek ze skrzyni i nie działający pilot to za te pieniądze nie jest źle. 520d 2008/2009 w ori M-Pakiecie jest ciężko kupić za te pieniądze w DE. Wyciek ze skrzyni, drobnostka. Nie działające piloty przerabiałem ze dwa tygodnie temu w e91, drobnostka koszt poniżej 200zł z robocizną. Także...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystko fajnie, tylko jeszcze by się przydało wiedzieć, czy to auto nie ma cofnięte z 200 tys z zegara.
Opublikowano
To fakt. :cool2: Jest niby jakiś wpis z 2013... ale jest zawsze ale, jaką masz pewność w każdym aucie w którym historia kończy się rok czy nawet pół wcześniej że przez ten czas nie przejechało 100kkm. :D