Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam w aucie takie wyposażenie:

- S614A Internet Vorbereitung Internet, preparations

- S615A Erweiterte BMW Online Information Expanded BMW Online Information

- S644A Vorbereitung Handy m. Bluetooth Preparation f mobile phone w Bluetooth

Auto z rynku PL ale mam problem z uruchomieniem tych funkcji. Ktoś mógłby mi powiedzieć jak to działa, jak uruchomić? Próbuję użyć transmisji pakietowej po BT z telefonem LG G3

Pozdrawiam

• Moderatorzy
Opublikowano

Włączasz transmisję po BT wchodzisz w usługi i na dole masz aktualizację usług, wykonujesz i włączasz internet lub BMW Online.

To że są w Menu nie świadczy że działają.

Opublikowano

Sprawdzę później i odpisze czy działa

Mam połączenie z LG G3, dane pakietowe włączone w telefonie i tethering przez BT również. Cos więcej powinno być?

• Moderatorzy
Opublikowano
Jeśli telefon sparowany to nie.Na liście telefonów sprawdź (w aucie,opcje) czy jest zaznaczona wymiana danych
Opublikowano

Hej

Przesyl danych chyba dziala bo uslugi sie zaktualizowaly ale sama opcja Internet mimo ze jest aktywna to pokazuje taki komunikat

2015-03-06%2B15.15.45.jpg

Opublikowano
Jakieś pomysły co z tym zrobić? Auto jest z rynku PL i tak funkcja kiedyś działała wg poprzedniego właściciela
  • Moderatorzy
Opublikowano

Sprawdź w ASO.

BMW Online jeśli nie opłacane wyłączają po trzech latach ale nie wiem jak z internetem.

Oczywiście jest możliwość włączenia jednego i drugiego metodą "obejściową" :)

Opublikowano

Hej

Zna ktoś koszta takich usług w ASO?

Co oznacza

S615A Expanded BMW Online Information ?

W menu nie mam zakładki BMW Online, da się to jakoś uruchomić?

• Moderatorzy
Opublikowano
Da się uruchomić jeśli umiesz kodować F-ki.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Zgłaszałem sprawę do BMW. Dziwna sprawa ale jest chyba rozbieżność pomiędzy Polską a Niemiecką stroną z kompatybilnością telefonów. Od BMW Polska dostałem screen z niemieckiej strony że LG G3 nie współpracuje z autem jeśli chodzi o transmisję danych. Nie wiem dlaczego sugerują się Niemiecką stroną skoro jest oficjalna Polska a tam LG G3 jest kompatybilny. Nie wiem czy sami są tego świadomi i im odpisałem ale aktualnie bez odpowiedzi. Dzisiaj przetestuje z innym telefonem

Pozdrawiam

Opublikowano

Strony bmw.pl i bmw.de są zgodne, z tym że bmw.de jest wcześniej aktualizowana o nowe modele.

Pamiętaj, że to kombinacja softu w samochodzie i softu w telefonie.

Jest dużo zmian dla Android 5.0 ... kwestie bezpieczeństwa.

Sprawdziłem dla F10/F11 rok produkcji 2011 (head unit CIC / COMBOX Media) - zgodnie ze zrzutem ekranu który wkleiłeś. Jedyny przypadek kompatybilności to: Android 4.4.2 oraz TX-003.005.004-003.004.

Z ciekawości - jaki masz soft w samochodzie i jaki OS w LG G3?

Opublikowano

Hej

W aucie mam najnowszy TX-003.005.006, w telefonie Android 5.0. BMW odpisało że faktycznie jest to kompatybilne

Zrobiłem teraz test z Sony Z3 Compact i internet ładnie działa

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Cały problem tkwi prawdopodobnie w Androidzie 5.0. LG G3 i Nexus 5 z takim androidem nie współpracują przy wymianie danych. LG G2, Sony Z3 Compact i Nexus 4 z androidem 4.x.x działają bezproblemowo

Pozdrawiam

Opublikowano

Czy ktoś ostatnio kto jest posiadaczem iPhone'a 6 robił update softu na NBT :

MN-2.255.60, TN-2.255.62 (plik UPD05062)

i pięknie przestała działać aplikacja BMW Connected. Po prostu nie chce wykryć telefonu. Musiałem zrobić powrót do poprzedniej wersji a mam jakąś 2.079 i tam wszystko działa. Ktoś coś też tak ma?

Opublikowano

A tą wersję też mogę ściągnąć z bmw.com/update z jednym ale :

"Update for vehicles with production date from July 2012 to February 2014"

a mój jest po February 2014

To coś zmienia?

Zresztą ten plik to Software update (TN-2.34.1) albo i niższy a ja obecnie mam 2.79.x

Opublikowano

Witam

Takie poboczne pytanie: orientuje się ktoś może co oznacza opcja przy telefonie "telefon dodatkowy"?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Możesz mieć jednocześnie podłączone po BT dwa telefony (nie sparowane, ale podłączone).

Dla mnie to mega zaleta zestawu głośnomówiącego BMW.

Jeden z dwóch podłączonych wskazujesz jako główny, drugi jako dodatkowy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Np. taka, że jak wykonujesz połączenie telefoniczne - to domyślnie jest wykonywane przez telefon główny.

Chyba, że przed wybraniem "Połącz" wymusisz skorzystanie z telefonu dodatkowego "Opcje"->"Przez"

Co innego jak wybiera się połączenia za pomocą przycisku słuchawki na kierownicy (lista ostatnio wybieranych połączeń) - wtedy połączenie nawiązane zostanie z telefonu, z którego pochodzi numer na liście.

Opublikowano

A czy jeśli telefon główny nie będzie obsługiwał transferu danych a dodatkowy tak to również takie dane zostaną pobrane z dodatkowego?

Pozdrawiam