Skocz do zawartości

328i coupe - felgi 8Jx17 - czy bardzo wpływają na moc?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

Mam do kupienia ładne felgi o takich rozmiarach (przód i tył tak samo).

Felgi sprawdziłem na aucie - nie biją są prościutkie ale czy nie za szerokie?

Oponki na felach to 225/17/45

http://img223.imageshack.us/img223/6755/633csi21nn.jpg
Opublikowano

Tommy - fele beda ok :mrgreen: Mam takie na 325i coupe 8x17 ET35 i opony 225/45 - zadnej straty mocy nie wyczulem :D to nie 1,6 czy 1,8 :8) A oponki jak najbardziej odpowiednie do E36 ewentualnie 215/45.

PZDR :cool2:

Opublikowano
strata mocy jest napewno i róznica w spalaniu tez, jakas tam, ale jesli nie chodzi o sekundy i litry to kółeczka będą zajebiste:)
BMW 318i E30
Opublikowano

Roznica w mocy jest praktycznie niezauwazalna przy takim silniku... A 17-tki robia swoje :D Te auta dopiero zaczynaja wygladac na takich felach :mrgreen:

A spalanie ? nie odczulem zadnej roznicy w spalaniu, moze ze 3 setki wiecej pali :lol:

PZDR

Opublikowano
i niestety zawieszenie leci szybko - duzo szybciej !!

Nie do konca tak jest. Wieksze prawdopodobienstwo wpadniecia do dziury ma waskie kolo. Wazsze kolo zmiesci sie do wiekszej ilosci dziur na drodze :norty:

Opublikowano

Ja mam założone opony 225 R16 i jak dla mnie są za szerokie. Niestety ale na Polskich drogach jest dużo kolein i przy ostrym hamowaniu ze 160 km/h na takiej drodze jest ryzykowne poprosi auto nosi.

Następne opony kupie 215 lub 205.