Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy da się jakoś usunąć tą "luźną" skóre ? możę opalarką ? przy temperaturze się skurczy ?

Są jakieś inne sposoby ? niżej zdjęcie

http://pichoster.net/images/2015/03/05/IMG_7327.jpg

Opublikowano

Jakiś czas temu robiłem X5 po pożarze i od temperatury skóra była na przednich fotelach mocno naciągnięta , takie moje spostrzeżenie .

Ale nie wiem czy traktowanie skóry wysoką temperaturą to dobry pomysł .

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Autorowi nie chodziło przecież o czyszczenie skóry.

Bez wprawy opalarką można narobić niezłego bałaganu.

Może coś takiego pomoże

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie dopisałem, miałem na mysli tą maszynę parową, ale ten sposób też nieźle wygląda ;) Swoją droga, ze zdjęcia widać, że czyszczenie tez by się przydało :mrgreen:
Opublikowano

Taka odpowiedz uzyskalem od specjalistow od skory, bo mialem podobny problem

im wyższej jakości materiał użyty do wykonania tapicerki, tym tego rodzaju naturalne ślady użytkowania będą wyraźniejsze i szybsze. Oprócz interwencji tapicerskiej, tj. ewentualnej wymiany/uzupełnienia gąbki w fotelu i innego wszycia elementu skóry, tak by był bardziej napięty, wiele nie poradzimy. To co może Pan jednak robić we własnym zakresie, to regularne czyszczenie i nawilżanie skóry, np. za pomocą kosmetyków Zymol, co spowolni proces starzenia się skóry.