Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich od pewnego czasu w moim E87 kontrolka pasów i poduszek żyją własnym życiem czyli poprostu gasną i zapalają sie byle kiedy ktoś może zna przyczyne ?
Opublikowano

BmwSzewczyk może mieć rację, miałem u siebie taki objaw: przy wysiadaniu pasażera zapalały się kontrolki pasów i poduszki. Pomogło dociśnięcie złączy (kostki) pod siedzeniem pasażera.

pozdrawiam

maarq

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
niestety dociśnięcie kabli nie pomogło i do wymiany jest mata pod siedzeniem ale niestety koszt takiej maty to ok 1000 zł ale mechanik powiedział że założy mi jakiś emulator dzięki któremu komputer bedzie myślał że pasażer siedzi cały czas koszt ok. 300 zł :)
Opublikowano
u mnie pasażer może jeżdzić bez pasów i nic nie krzyczy ma ktoś tak???? 2004 rok prod.
BOKIEM ALBO WCALE...
Opublikowano
Nie wszystkie jedynki z automatu maja brzeczek aktywny na pasy pasazera wiec bez obaw :)

Stare jedynki nie maja :)

Jesli twoja jedynka wydaje gong to jest juz pozbawiona wieku przedszkolnego….

MADE IN PRL
Opublikowano
Dzięki "KumatyWujek" napewno powiem o tym mechanikowi :) kurde na kazdym kroku sie trzeba pilnowac :/

Mechanik dobrze o tym wiedzial i chcial kilka zlotych zarobic…

U nas w kraju obowiazkiem mechanika jest naliczyc 100-200% extra marzy na pojedynczej czesci bo przeciez jutra moze juz nie byc…

Gdyby dobil 30% to by sie nie dorobil :)

MADE IN PRL
Opublikowano
u mnie mechanik założył emulator maty i emulator pasów dzięki temu komputer myśli że pasażer cały czas siedzi i ma zapięte pasy jedyna wada to to że nawet gdy jade sam to i tak wystrzelą poduszki pasażera i wspomne że mam 2004 r i wcześniej u pasażera świeciała kontrolka ale nic nie piszczało :)