Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Proponuję drążyć temat, bo wydaje mi się, że to dobre auto :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

16,5k za 330i z przelotem poniżej 200k to wysoka cena? :duh: Chłopie, jak nie masz kasy, odpuść sobie 3,0i.

Nie wiem czy jako właściciel powinienem brać udział w dyskusji ale co tam. :mrgreen:

Odpisałem sprzedającemu na maila ale mogę też zrobić to tutaj. Zresztą i tak nie widzę możliwości dalszego dogadania się z zainteresowanym przy propozycji cenowej maksymalnie 14000. Więc trochę ustosunkuję się do pytań pablo1989.

Tak jak pisałem w ogłoszeniu samochód posiadam 7 lat i jeżeli byłby to straszny szrot do którego trzeba dokładać rocznie jego równowartość to dawno już bym się go pozbył. Jest wręcz przeciwnie samochód generuje niskie koszty utrzymania dlatego jest ze mną tak długo.

Przebieg obecny to dokładnie 1998XXkm. Przykro mi, że jest taki "typowo handlarski" z tym już nic nie zrobię. Przez 7 lat zrobiłem autem tylko 40kkm.

Samochód posiada odnowiony lakier, oprócz dachu. Oczywiście posiadam zdjęcia z przebiegu prac lakierniczych na których dokładnie widać że auto nie było po żadnym wypadku, po prostu kilkanaście lat pozostawiło na karoserii swoje ślady. Dzięki temu ma też porządnie usunięte wszelkie zaczątki korozji nawet w miejscach niewidocznych gołym okiem. Wszystko jest na zdjęciach które wysyłam każdemu zainteresowanemu. Auto składane na nowych spinkach, kołkach, śrubach - faktury do wglądu. Prace lakiernicze wykonane bardzo dobrze.

Co do głównych mankamentów o których wspomniałem: 1) Nie działająca wycieraczka szyby tylnej. 2) Uszkodzona mata zajętości fotela pasażera. Wywala błąd gdy usiądzie ktoś cięższy. 3) Spuchnięta i lekko wykrzywiona listwa chromowana drzwi prawych tylnych. Uszkodzona przy składaniu auta. 4) Zgłaszająca błąd grzałka sondy lambda drugiego rzędu na cylindrach 4-6. Sonda działa, ma prawidłowe odczyty jednak zbyt długo się ogrzewa i to powoduje błąd. Koszt usunięcia tych wszystkich usterek nie jest jakiś kosmicznie wysoki.

Co do samej ceny... czy jest wysoka mimo kilku drobnych mankamentów? Wydaje mi się że nie... Tym bardziej że sprzedającemu odpada serwis olejowy który był wykonany jakiś 1000-1500km temu. Przy okazji wymienione zostały amortyzatory przód oraz pocący się wężyk ciśnienia oleju Vanosa. Na wszystkie wymienione elementy oczywiście faktura. Do auta dokładam komplet kół zimowych z oponami w ładnym stanie a to łącznie zaoszczędzone ładnych kilkaset złotych na starcie.

Ogólnie samochód uważam za zadbany i w ładnym stanie jak na swoje lata.

Co do samego kolegi pablo1989 i jego roszczeniowej treści maila to pozostaje mi tylko życzyć powodzenia w zakupie idealnej 330i w zakładanym przez niego budżecie. :wink:

Zresztą i tak nie widzę możliwości dalszego dogadania się z zainteresowanym przy propozycji cenowej maksymalnie 14000.

Uwielbiam to - klient proponuje 20% niższą cenę nawet nie oglądając auta :duh: :duh:

Zresztą i tak nie widzę możliwości dalszego dogadania się z zainteresowanym przy propozycji cenowej maksymalnie 14000.

Uwielbiam to - klient proponuje 20% niższą cenę nawet nie oglądając auta :duh: :duh:

tak to jest jak ma się na koncie 15tys i szuka się auta wartego 16-17 za 14tys (1000 zostanie na rejestracje , bak paliwa i zakup znaczka M na tylną klape) :duh:

Wiecie co gdyby koleś troszkę inaczej podszedł do tematu i np. uczciwie powiedział że ma 1000zł mniej niż ja chcę może byśmy porozmawiali o jednym komplecie kół itd. Na rejestrację ma miesiąc, nie goni go pakiet startowy a mankamenty można usunąć za dwa miesiące, trzy lub pół roku bo nie ukrywajmy z tym da się żyć. Niestety zamiast tego dowiedziałem się że mam niesprzedawalne auto bo jest całe malowane, trzeba w nim coś naprawić a w Niemczech za 2-2,5keuro są ideały :wink:

Ciężko znaleźć 15 letnie auto nie malowane i bez dupereli większych i mniejszych do zrobienia, zresztą malowanie dla mnie to jak najbardziej plus, a nie spuszczanie się nad zardzewiałym, wyblakłym, porysowanym lakierze z wartością 120um.

2.5k euro + transport + opłaty + pakiet startowy i tak przekroczy magiczne 14k zresztą w tej cenie nie ma w czym wybierać, dwa trupy na krzyż z czego 1sprawny mechanicznie, a reszta uszkodzona.

To ciekawe za ile by chciał kupić takiego w wersji coupe.

Jeśli samochód jest w takim stanie jak mówisz to wart jest tej ceny i śmiem powiedzieć, że nie jest wygórowana.

Do autora jak będziesz miał kasę to kup samochód ale kupowanie samochodu za całą kasę jak się ma to debilizm.

• Zasłużeni forumowicze
Panowie..przecież to 15-letni samochód, to ile ma kosztować? Góra 11k..dajmy na to taki pastuch 1.9tdi 2000r to za ile pójdzie? Góra 7k :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
:duh: w sumie to dobrze..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kiedys nie pisałem ze negocjuje cene tylko na miejscu to idioci tak ich nazwę oferowali do 4000 niżej od ceny przypomnę ze mówimy o e46 nie F30 :mad2:

Teraz mam spokój z głupimi mailami ktore i tak trafiają do spamu i głupimi pytaniami ,cene mozna negocjować bez oroblemu jezeli przy ogledzinach kupującemu cis sie nie podoba np amory zużyte tarcze itp .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.

transporter0 cene masz ok. Jak kupi trupka za 14 tyś i dołoży w niedługim czasie z 3-4 tyś to się na drugi raz nauczy i tyle...

pablo1989 jak cie nie stać na BMW to kup golfa ...

maniek21112 a ile według Ciebie ma kosztować zadbane z niskim przebiegiem jak na 15 lat Porsche ? pewnie 19 tyś przecież to stare auto ... :duh:

Spoko Blade1984 wypowiedź maniek21112 to był czysty sarkazm :wink:

Szkoda tylko że pablo1989 zrobi sobie krzywdę i zrazi się do marki...

Coupe musi być tańsze. Nie ma drzwi z tyłu i cięzko się wsiada. Niepraktyczne auta są tańsze.

:twisted2:

Piszesz serio czy cos paliłeś :mrgreen:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.