Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, szukalem sporo i nadal nie mam jasnej odpowiedzi, otoz posiadam w swoim aucie wahacze z niebieska nakjelka M///. M pakietu wizualnego nie mam, wiec co oznacza ta naklejka?? Dodam ze przed litera M jest napis "verbau nur mit sport paket e46" Dziekuje za pomoc i zostawiam vin w celu weryfikacji bo widzialem ze czasem byl potrzebny ;) WBAAS71000PM93866
Kompletuje m pakiet z przodu sedan... moze jakos pomozesz?
Opublikowano
Dobra a mozesz mi podpowiedziec czy daje to cos pod wzgledem wizualnym? Amortyzator jest seryjny, a sprezyna czarna, z 3 kropkami na zwojach- po jednej na jenym w kolorze czerwonym, czy to cos znaczy??
Opublikowano
niefabrycznie masz spręzyny sportowe jakieś albo troche krótsze, to ze masz wachacze z m paka troche dziwne jest, skoro w vinie tego nie masz, niby lepsze sa z m paketu wachacze ale ja tam ni wiem u mnie tez z m pakietu wachacze a juz zrobione 210tys tylko tuleje musiałem wymienić ale juz znowu sa luzy pojedziłem na nowej tulei 2 lata teraz czas zmienic wachać z niebieską plakietka ///M ::) bo prawy padł mi 2 lata temau:)
Opublikowano

Inny jest kąt osadzenia sworznia. Deczko inna geometria zawieszenia ,co za tym idzie lepsze prowadzenie po zakrętach :cool2:

Jest wiekszy negatyw i kąt wyprzedzenia zwrotnicy, wahacze M tech II są droższe od zwykłych ale warto założyć oczywiscie oby dwa muszą być takie same :D

Opublikowano
Dziekuje bardzo koledzy za podpowiedzi :) fajnie wiedziec ze mam takie cos :D a tak serio to dziwne bo wahacz oryginalny bmw z 03 roku jak dobrze widzialem a auto z 2004 :) luzow brak, autko ma pewne 152tys przebiegu... a te sprezyny? Moze ktos cos wie o takich? :) swoja droga moze cos bylo.robione bo na lato ma felgi 18" technomagnesio wiec dosyc konkretne... moze ktos przy okazji cos porobil z zawiasem... autko jak widac w miniaturce... moge dodac dwa zdj i moze koledzy podpowiedzie czy siedzi normalnie czy troszke nizej :)
Opublikowano

Niewiadomo jakiego producenta masz springi,każdy producent w różny sposób oznacza swoje zawieszenie

W twoim przypadku oznacza standardowy zawias -auto stoi bardzo wysoko tak że niema mowy o żadnym obniżeniu,zresztą zobacz w innych galeriach i porównaj widać gołym okiem różnicę :wink:

Zobacz chocby u mnie nie mam mega gleby a różnica spora

Opublikowano
Panowie majac moje zdjecia mohlby mi ktos zrobic symulacje jak to auto wygladalo by na sprezynach -30/20 i -40/30? jest sens obnizac -30/20? noie chce miec auta obnizonego tak aby sie felga chowala... chce uzysak mniejszy przeswit? jest sens robic to tymi mniejszymi sprezynami czy lepiej zrobic -40/20? co polecacie Panowie????
Opublikowano

Od razu dawaj -40/-20 bo na mniejszym obniżeniu nie wielka różnica i będziesz czuł nie dosyt :D

Od siebie mogę Ci polecić Eibach Sport line -45-50/-30 i do tego amory bilstein b8,Pro kit jest taki ni jaki ale to tylko moje zdanie :wink:

Opublikowano
Felga 18" to mysliz ze nie bedzie za duzo?? 40/20 to dla mnie maxx :-) chcialbym zobaczyc jak to siedzi z 18" felga :)
Opublikowano
Panowie a autko duzo sie obnizy na -40/20? Chodzi o to ze narazie zostawilbym bym seryjne amorki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymień komplet, bo musisz mieć amortyzatory o krótszym skoku. To nie ma prawa pracować dobrze, no chyba, że chodzi tylko o wygląd to co innego :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Panowie a autko duzo sie obnizy na -40/20? Chodzi o to ze narazie zostawilbym bym seryjne amorki

Do -40 mogą zostać seryjne amory,jeśli będą niższe springi to już nie

Opublikowano
Tak wlasnie slyszalem, duzo szybciej je zuzyje?? Sa ori :) wiecej nie chce obnizac :)
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Temat wałkowany 1000 razy ale nie ma jasnej odpowiedzi co na to poradzić.

Do tematu posiadam E46 compact 2.5 Ti, według VIN posiadam sportowe dostosowanie podwozia S226 Sports suspension settings.

Problem mam z doborem wahaczy ponieważ, jedni piszą że jest to M-Technik zawieszenie, drudzy że nie jest, mam mocno wyrobione sworznie i nie ukrywam że jest to pilna sprawa a nie wiem jakie wahacze zamówić.

Z tego co wiem są 3 typy zawieszenia w e46: standard, sportowe i M Pakiet.

Jak to z tym w końcu jest i co ja mam dokładnie ??

Według VIN pasują wahacze 31126777852 lub dla wersji M - Technik 31122282121.

Nie ukrywam że problem nie leży w samej cenie wahaczy co w dostępności dla zawieszenia sportowego.