Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pacjentem jest e53 z 06/2004.

Auto zostało zakupione w takim stanie i walka trwa już długo, szpece rozkładają ręce.

Podobno przed sprzedażą wymieniony został licznik bo w oryginalnym zdechło sporo pixeli i od tego się zaczęło.

Nie działają:

-Ekran komputera/navi 16:9 jest martwy

-Nie uruchamia się radio

-Nie działają kontrolki świateł długich oraz kierunkowskazów na zegarach. Kierunki i światła działają

-Brak światła wstecznego

-Brak dźwięku pasów

Grzebałem sporo na forum próbowałem już odłączać na 2 godziny akumulator, sprawdziłem także kostki w module świateł i bezpieczniki.

Ktoś chyba wcześniej już coś próbował bo w bagażniku tuner ma oznaczenia:

http://images70.fotosik.pl/662/5398ba7b723bf8dcm.jpg

Co kompletnie mi nie pasuje rocznikowo, poza tym zmieniarka cd była zamontowana "do góry nogami" a jej przedni panel wsadzony na siłę "nogami do dołu" więc wyglądało poprawnie ale po odsunięciu klapki nie było magazynka :cry:

Moduł świateł to model "7" jeżeli dobrze zinterpretowałem naklejkę.

Generalnie wygląda na to że auto miał w rękach jakiś rzeźnik i z tego co rozmawiałem ze znajomym moduły "mogły sie rozjechać".

Prosił bym o jakieś w miarę jasne dla laika instrukcje co zrobić żeby przestać jeździć w ciszy i odzyskać kontrolki oraz światła wsteczne.