Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak tablice są z niemiecka czcionka.Jezdza ju tak rok i jest OK.

Doradźcie mi jakbym okleil dach,lusterka i tylny dyfuzor zderzaka taka folia:

http://allegro.pl/showitem/description/6165483594.html

Wybrałbym 6d czarny połysk.Tylko czy nie będzie to wiejski tuning?

I czy przy ciemnym kolorze auta jest sens?

Mini Cooper S R53 '06 @220 KM

BMW E87 118d '06 @ 163 KM

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Wg mnie kazda imitacja karbonu bedzie agrotuningiem, ale to tobie ma sie podobac, a nie nam ;) osobiscie wydaje mi sie, ze to by nawet nie wygladalo dobrze, zwlaszcza na czarnym aucie.

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)

e87 118d: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=210&t=369493

ex e87 116i: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=297577 :D

Opublikowano

Mechanicznie silniki 163 konie a 122 różnią sie osprzętem , także , jeżeli założysz zestaw składający sie z turbo gt2056 , wtryski z 535d , duzy ic , przelot , to powinieneś osiągnąć podobne wyniki jak w 120d . Niestety , nie jestem pewien jak to wyglada od strony komputera sterującego , czy są duże zmiany.

W zimę będę budował silnik do swojej 120d na podobnym osprzęcie ( chyba ze zbudujemy hybrydę jakiegoś turbo ) i celujemy miedzy 240 a 250 koni i około 480/500 nm .

BMW e87 120d - 198,3 KM / 442 NM

FreeaksPC

Opublikowano
freakishear Ty ta swoja budowe w czasie przesuwasz i przesuwasz.... w 118d sprawdzilbym polosie dyfer skrzynie i sprzeglo.. podejrzewam ze moze byc to najtrudniejszy element ukladanki...
Opublikowano

Przesuwam przesuwam , bo budowaliśmy inny samochod , a po za tym jak na codzień nim jeżdzę to czasu nie ma na odstawienie jej na około 2 tygodni :/

Fakt , napręd moze byc problemem , ale to trzeba by sprawdzic po numerach

BMW e87 120d - 198,3 KM / 442 NM

FreeaksPC

Opublikowano
freakishear Ty ta swoja budowe w czasie przesuwasz i przesuwasz.... w 118d sprawdzilbym polosie dyfer skrzynie i sprzeglo.. podejrzewam ze moze byc to najtrudniejszy element ukladanki...

Zgadzam się z Bartkiem , 118d to dużo przeróbek by spokojnie ogarniała 250+ , ja robię 118d LCI i wymieniam też skrzynię i sprzęgło o dyfrze i półosiach już nie wspominając. W polifcie wszystko związane z napędem jest słabsze np. sprzęgło śrenica 228mm a 120d 240mm itd.... :oops:

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Galerie można zamknąć ,jedynaczka została sprzedana.

Teraz zmiana na coś mocniejszego

Mini Cooper S R53 '06 @220 KM

BMW E87 118d '06 @ 163 KM

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.