Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jechałem dzisiaj w trasę 150km wracając zauważyłem,że szyby w środku mi zachodzą co chwila parą(trochę padało tzn pokropiło ale chwilkę) i mimo,że miałem ustawione 22stp to dalej zachodziły,tylna i przednie wszystkie.Uruchomiłem klimę jak i nadmuch na przednią szybę od razu odparowała.Dodam płynu nie ucieka,dywaniki nie mokre szyberdach szczelny.

I drugie pytanie jadąc autem dzisiaj kumpel usłyszał z tyłu wycie i faktycznie pojawiło się tzn wyje tylko w przedziale 80-90km i jak np wyje przy 80km/h i doda się gazu wycie momentalnie znika ale jak się puści gaz i się zaczyna...dochodzi to z tyłu jak by z prawej strony auta(i nie zawsze dopiero tak po rozgrzaniu dobrym auta tzn po około 20km)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ad. 1: Nie wsiadać do auta zaraz po wieczornym prysznicu..jak już to jechać z włączoną klimą.

Ad. 2: Dyfer do wymiany, ewentualnie nasypać trocin do środka. UWAGA: nie pomylić z betonem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Witam przed chwilą zamieniłem tylne koła stronami i to samo dodam jest to jednak słyszalne jak silnik zimny czy ciepły tzn

od 0 do 70 cisza.. od 100 w górę cisza 80,90 jak się doda gazu cisza..jak puści zawyje..

czy to łożysko koła?ale łozysko nie wyło by non stop?? dodam jechałem po ostrych zakrętach ale nic nie było słychać

opony raczej też nie bo zawsze miałem w takim ustawieniu jak mam i nic nie wyło i nagle wyje

Opublikowano
Witam jechałem dzisiaj w trasę 150km wracając zauważyłem,że szyby w środku mi zachodzą co chwila parą(trochę padało tzn pokropiło ale chwilkę) i mimo,że miałem ustawione 22stp to dalej zachodziły,tylna i przednie wszystkie.Uruchomiłem klimę jak i nadmuch na przednią szybę od razu odparowała.Dodam płynu nie ucieka,dywaniki nie mokre szyberdach szczelny.

I drugie pytanie jadąc autem dzisiaj kumpel usłyszał z tyłu wycie i faktycznie pojawiło się tzn wyje tylko w przedziale 80-90km i jak np wyje przy 80km/h i doda się gazu wycie momentalnie znika ale jak się puści gaz i się zaczyna...dochodzi to z tyłu jak by z prawej strony auta(i nie zawsze dopiero tak po rozgrzaniu dobrym auta tzn po około 20km)

Zmień filtry kabinowe na Mann.

Wycie? Zakladales temat. Wymień dyfer i głupio się nie pytaj kolejny raz

Opublikowano

Koledzy a czy może to być też łożysko??

PS; przemieniłem przed chwilą na podwórku przednie koła na tył a tylne na przód i test i to samo...

Jutro postaram się odkręcić śrubę od dyfera tą co się bada ile oleju jest tylko mam tutaj pytanie wystarczy ją poluzować tą śrubę? czy odkręcić cała? i czy po poluzowaniu jej olej będzie wypływał czy jak?

Opublikowano
Jak się leje z niej to jest stan. Sam zobaczysz przecież nikt nie wie ile masz oleju i nie zadawaj podstawowych pytań. Więcej piszesz niż robisz. Weź się zachowuje auto albo sprzedaj
Opublikowano

Witam wku.. mnie to niesamowicie już.. dzisiaj też jadąc od 0 do 60 mogę dodawać puszczać gaz cisza... powyżej 100km/h to samo a przy dokładnie 80-90 przy dodawaniu gazu CISZA ale po puszczeniu zawyje z tyłu

dodam stało się to nagle po tym jak przemieniałem koła.. tzn przednie na tył i dokręcałem je kluczem+rura na klucz (tak jak przy kole pasowyn) i lekko dociągnałem śruby... i od tego czasu zaczęło wyć z tyłu nie wiem czy to zbieg okoliczności czy co..bo przecież co ma to do tego skoro koła się do piasty dokręca a śruby wchodzą do piasty a nie do łożyska...

Opublikowano
Na pewno zbieg okoliczności. Dokręcanie koła rurą na kluczu z kołem podniesionym na lewarku z zaciągniętym ręcznym to w końcu normalna procedura... dla samobójców.
Opublikowano
ale nie było koło podniesione...Ja już samochód opuściłem i auto nie było na ręcznym i zakręcałem śruby jak auto już siadło na ziemi
Opublikowano
nie wiem czy to ma jakieś znaczenie... ale dzień wcześniej odkręcałem tylne koła... i przykręcałem je tak,że piasta się nie ruszała tzn ręczny zaciągniety...tył uniesiony i dokręcałem... może o to?
Opublikowano
zle to napisałem.. tył był uniesiony,ręczny zaciągnięty,nałożyłem koło na piastę dokręciłem śruby palcami potem leciutko samym kluczem tak aby aby,opuściłem auto na ziemie i miałem zaciągniety ręczny i wtedy,przedłużka na klucz i dociągałem jak już auto stało na ziemi
Opublikowano

AD1 wilgoć w aucie masz , najperw umyj szyby od srodka, pozniej do 2 skarpet nasyp ryzu do pelna i zawiąż je i wrzcuc pod siedzenia ,ryz wchłonie wilgoć pozatym w okresie zimowym ciagle wilkoć jest w aucie

ad2, przejedz autem ostro skręc zeby było przeciążenie, jak skrecisz w prwao i bedzie wyc to znaczy ze lewe łożysko do wymiany, a jak skrecisz w lewo i bedzie wyc to znaczy ze prawe najprostrza metoda sprawdzenia, najlepiej jadąc po łuku :D

Opublikowano

postaram się jutro sprawdzić.. ale jadąc na zakrętach tak spokojnie nic nie słyszałem a na prostej drodze przy 80km/h tak

mam pytanie czy to jest bezpieczne? podnieść tył auta na lewarkach... uruchomić auto i rozpędzić do 50km/h i zgasić silnik? podczas wibracji nie zsunie się z lewarków?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest to niebezpieczne, ale już gorsze rzeczy robiłeś z autem, więc teraz też może się uda.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cienias z niego.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Witam byłem u mechanika a on co znowu wymyśliłem :D ja mówię przejedziemy się to Panu pokaże ale jak pech to pech jak trzeba by wyło to leciutko tylko zawyło

mechanik mówi by to zostawić przynajmniej do czasu zmiany opon z zimowych na letnie.Jak się nie poprawi to się wymieni tylne dwa łożyska.Bo mówi opona może być stara i wreszcie zaczęła wyć

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Staszek masz stare opony? :shock:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aha..jest coś takiego jak numer DOT, słyszałeś o czymś takim?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
a mógłbyś powiedzieć jak to sprawdzić tzn z którego roku? ale kurde nie chce mi się wierzyć,że to o opony skoro przednie na tył dawałem i to samo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

37 tydzień 2007

40 tydzień 2005

47 tydzień 2006

45 tydzień 2004

Każda z innej parafii..kupowałeś je na sztuki czy jak? :lol: masz opony od 8 do 11 letniej..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL