Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś mnie zaskoczyło czerwone autko po właczeniu zapłonu,ale za chwile zgasło i pokazała sie data i godzina. Przycisnąłem guzik check lecz pokazał check OK.

Powtórne kilka włączenia zapłonów było normalne,czyli autko żółte bez żadnego napisu ale za którymś razem znów czerwone i napis SERWIS.

Na i-drive wszystko odznaczone na zielono OK

Pierwszy raz stało się to po wyciągnięciu i wsadzeniu z powrotem na swoje miejsce wysprzęglika sprzęgła. Chciałem zrobić tylko kontrole końcówki tej plastikowej na końcu bolca wysprzęglika .

O co mu chodzi z tym serwisem ?

images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie chodzi o zbliżający się termin serwisu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nie takie autko na podnosniku tylko takie samo jak żółte tyle ,ze czerwone i napis servis czy service. :cry:

Może na filmie ma na podnośniku bo stan km jest ujemny a u Ciebie może się dopiero zbliżać do zera. Wejdź w serwisy i sprawdź ile zostało.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
na i-drivie te?

Tak jak masz pokazane na filmie. W i-drive też możesz pozmieniać daty jakiś serwisów ale nie pamietam dokladnie.

Opublikowano

Byłem teraz zobaczyć. Najmniejszy stan serwisów to ENGINE OIL 13000 km . Na i-Drivie wszystko na zielono i napis OK

Podłączyłem INPE i na totalnej diagnozie NO ERROR Zapłon teraz włączyłem z 10 razy i teraz cały czas ładne bursztynowe autko

W czym może być problem?

Jak by było mało płynu hamulcowego to czy też pokazałby się napis SERVIS ?

Nie mogę znaleźć zbiorniczka hamulców. Jutro poszukam w dzień.

Opublikowano
zbiorniczek jest pod filtrem przeciwpylkowym po lewej stronie (patrzac od przodu samochodu), musisz go zdemontowac. Ale czy malo plyno owocowalo by takim komunikatem??
Opublikowano

Wiem ,wiem juz sie dowiedziałem.

Nie sądzę zeby ten komunikat miał z tym coś wspólnego.

Dziś rano autko znów ładne bursztynowe. Hmmm Nie wiem

Na powiedzmy dwadzieścia włączeń zapłonu trzy razy był czerwony i to wczoraj po raz pierwszy .

Nie wiem. Najmniejszy przebieg jaki mam w serwisach to ENGINE OIL 13000km

Opublikowano
zbiorniczek jest pod filtrem przeciwpylkowym po lewej stronie (patrzac od przodu samochodu), musisz go zdemontowac. Ale czy malo plyno owocowalo by takim komunikatem??

jak by bylo malo plynu hamulcowego to by wyskoczyl komunikat o tym na i-drive

Opublikowano
Dziwne to trochę ale już więcej się czerwone nie pokazało. Zawsze teraz bursztynowe. Hmmm Może ześfirował trzy razy :mrgreen: