Skocz do zawartości

Auto sie popsulo bo nie ma katalizatorow. Cos sie zabrudzilo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mialem ostatnio ciekawy problem. Jezdzilem swoim samochodem bardzo malo po malym terenie, wciaz stojac w korkach, czasami auto sie nie dogrzewalo. I tak przez jakies 5 miesiecy. Wkoncu jechalem i tak sie zmulilo, ze zupelnie stracilo moc i zaczelo nierowno pracowac. Oddalem auto do mechanika, on cos wyczyscil i powiedzial, ze musze kupic katalizatory, bo od powolnej jazdy po miescie sie cos zapchalo. Co to jest, jesli mozecie to prosze odpowiedzcie. Myslalem, ze jak nie ma kata, to nic sie nie zapcha. Dzieki i pozdrawiam.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Mialem ostatnio ciekawy problem. Jezdzilem swoim samochodem bardzo malo po malym terenie, wciaz stojac w korkach, czasami auto sie nie dogrzewalo. I tak przez jakies 5 miesiecy. Wkoncu jechalem i tak sie zmulilo, ze zupelnie stracilo moc i zaczelo nierowno pracowac. Oddalem auto do mechanika, on cos wyczyscil i powiedzial, ze musze kupic katalizatory, bo od powolnej jazdy po miescie sie cos zapchalo. Co to jest, jesli mozecie to prosze odpowiedzcie. Myslalem, ze jak nie ma kata, to nic sie nie zapcha. Dzieki i pozdrawiam.

Jeszcze nie słyszałem, żeby od delikatnej jazdy się coś popsuło.

Zmulenie, jak to nazywałeś, może być spowodowane czymś innym,

np. awarją przepływomierza

Napisz coś więcej, może uda się zdiagnozować co dolega Twojej Bumetce :8)

BMW E30 316i 1.8 M10B18 coupe

BMW E30 318i M40 coupe

BMW E34 525td touring

Opublikowano

Jeszcze nie słyszałem, żeby od delikatnej jazdy się coś popsuło.

Zmulenie, jak to nazywałeś, może być spowodowane czymś innym,

np. awarją przepływomierza

Napisz coś więcej, może uda się zdiagnozować co dolega Twojej Bumetce :8)

Generalnie juz jest dobrze. Mechanik to naprawil przeczyszczajac cos. Jestem teraz na wyspie angielskiej tym samochodem. Jezdzilem nim przez pol roku i auto nie bylo dobrze dogrzewane. Mialem 4 km do pracy, itp. Po wyczyszcvzeniu tego przy zmianie biegow auto przestalo szarpac. Przestalo sie tak nerwowo zachowywac, a teraz znowu to wrocilo. Jade, zmienie bieg i jest tak jakbym mial podjechane sprzeglo, ale nie mam. Jest glupie szarpniecie. Ten gosc ktory to robil tlumaczyl mi, ale ja dokladnie nie znam angielksiego technicznie. Jest to trudne, powiedzial mi, ze od powolnej jazdy i niedogrzewania silnika tak sie stalo. silnik to 3.5 V8 m62. I jak bede znowu tak jezdzil po wyspie to sie znowu cos zapcha. NIe wiem co robic. Wyspa ma dlugosc ok. 20 km a szerokosc z 10 km. Jest malutka. I to auto sie tu marnuje. Juz niedlugo wracam, ale mimo wszystko chcia;lbym wiedziec co sie trzeba bylo przeczyscic. On mi powiedzial ze powinienem kupic katy. Kosztuja tutaj 450 funtow x1, a sa dwa :). Za pomoc bede bardzo wdzieczny.

Opublikowano
Heh , ciekawe co ci przeczyscil bo mi tak samo szarpie jak by sie sprzeglo konczylo ale jest dobre:) I tez zauwazylem ze to sie dzieje po dluzszej jezdzie w korku. Bylem u mechanika i pwoiedzial ze sprzeglo jest ok. Moze podjedz do tego mechaniora i zapytaj co tam przeczyscil? Albo zapisz po angielsku co ci powiedzial a my to przetlumacymy:)
Opublikowano
No wlasnie i to jest problem, bo auto nie ja odbieralem, bo nie mialem czasu, robil to moj kumpel, a ten mechanik jest wciaz gdzies w Anglii, wracatylko na chwile. Zna sie na rzeczy bo u niego w serwisie staly jakies ferrari itp. Postaram sie dowiedziec, bo teraz go nie ma. Jak juz sobie zapisze to sobie przetlumacze, spoko dzieki. Po porstu nie bylo czasu, myslalem tylko, ze bedziecie cos wiedziec. Wkurza mnie to szarpanie i to bardzo. Dowiem sie i napisze.