Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://prntscr.com/69p5i4

Witam wszystkich serdecznie .

Na zdjęciu zaznaczyłem światła , Ktoś wyjaśni od czego one są , jak je wymienić , ile kosztują . z jednej strony się spaliło , wygląda to na diody . Niestety nie jestem mocy w dziedzinie samochodowej

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Strasznie brzydkie, ale na odpust w paradii podejdą ;)

Wydaje mi się, że to postojówki. Zobacz, że nawet na zdjęciu poglądowym te "ringi" ledwo do połowy świecą.

Opublikowano
Na pewno nie postojówki , Mina szybko by ci zbladła jak byś zobaczył moje światełka :mrgreen: (ledy )
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na 100% postojówki:

.Oneblock-Design, integrated indicator

.2 LED-Halo rims

.extra position light

http://www.pitlane.bg/en/lighting/dectane-angel-eyes-headlights-bmw-e39-5-series-95-00-2-halo-rims-black-p1834

Na pewno nie postojówki , Mina szybko by ci zbladła jak byś zobaczył moje światełka :mrgreen: (ledy )

Pokaż te światełka.

Tak jak ambience pisze - co nie ORI to może co najwyżej wyglądać, bo świecić nie będzie dobrze.

Opublikowano

http://prntscr.com/69rvlb takie mam zdjecie , wyjasniam co i jak mniejwiecej jest .

przy odpaleniu auta zapalają się automatycznie ringi .. jak włącze postojówki , to zapalają sie te żaróweczki (palą sie razem z ringami ) zaznaczone na zdejciu jako 1

... NR 2 to są te niewiadome diody , nie wiem co to w ogóle jest i do czego służą , na zdjeciu tego nie wiadać , ale pokazałem na obrazku wcześniej .... hm znalazłem zdjecie , nie jest dobrej jakosci ( robione z daleka ale jest ) http://prntscr.com/69s0jt i z tym trzeba rozwiązać problem

Opublikowano
Ja na twoim miejscu zastanowił bym się nad sprzedażą tych lamp puki jeszcze dobrze świecą i są coś jeszcze warte (o ile dobrze świecą) i kupił coś ori w używce. Dołożył ringi ccfl i wymienił ewentualnie regulatory. Na pewno dłużej pojeździsz na oryginale jak na tych co masz. Moje leża w piwnicy(są totalnym szrotem). Ja miałem xeon to z czasem jeszcze przetwornice nie odpalały żarnika za każdym razem. Ogólnie zrobiłem na tych lampach z 50tyś i w nocy jechać się nie dało. Po rozebraniu tych lamp już z ciekawości odbłyśnik w miejscu gdzie odbija światło kompletnie wypalony. Oryginały kupisz komplet na przód z żarnikami przetwornicami już za 600zł.
Opublikowano
przedlifty w ładnym stanie kupi jeszcze taniej na h7 mi się udało trochę za ponad 400zł z nowymi metalowymi regulatorami i bardzo ładnymi szkłami i odbłyśnikami.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Hm, ja tego nie wstawiałem ,to po poprzednim właścicielu ... Jak rozbierać , to na pewniaka ... , a pół dnia nie zamierzam grzebać się pod blokami ...
Opublikowano
Wyciągasz lampe i idziesz do domu... Sam musisz zobaczyć czy jest zatrzask jak w oryginałach czy nie... a jak rozebrać ryginalną masz na youtube i pełno na forach.. Wystarczy wpisać hasło na google...
Opublikowano
Wyciągasz lampe i idziesz do domu... Sam musisz zobaczyć czy jest zatrzask jak w oryginałach czy nie... a jak rozebrać ryginalną masz na youtube i pełno na forach.. Wystarczy wpisać hasło na google...

Bez problemu radze sobie z wyszukiwarką , tyle że lampy mam ledy , inaczej już wygląda tył lampy , a tu już zmienia postać rzeczy , moje lampy jednak różnią się od innych ... po pierwsze , nikt nie wiedział do czego służy gówienko które się zjarało ( początek tematu ) , po drugie do tych lamp ciężko jest coś znaleść , po trzecie na bmki przeskoczyłem od grudnia , więc nie zabłysnę wiedzą , po czwarte pytanie kieruje do osób które bawiły się z lampami(wiedzą o co chodzi ) ... słowa np wyciągając lamy , może powiedzieć każdy kto zaglądał , Do tej pory jak miałem styczność z innymi samochodami , nie było czegoś takiego by wyciągać lampy by zmienić żarówki . Zajrzałem teraz do auta by wyciągnąć lampe , i powiem że światło ( soczewka ) się pali jednak (schizy , raz się pali raz nie) , na kontrolkach pokazuje mi że awaria (cały czas pali się na czerwono , więc nie wiem o co tu już chodzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gdyby to była ori lampa, to z całą pewnością dostałbyś informacje, o które pytasz.

Niestety to co pokazałeś do chińskie badziewie, którego nie zamontuje nikt kto szanuje zarówno bezpieczeństwo, jak i swój samochód :8)

Poza tym znając jakość chinoli, z dużą dolą pewności można powiedzieć, że jest to zrobione tak, że nie da się tego naprawić (nierozbieralna jednorazówka).

Opublikowano
mialem identyczne lampy one sa klejone badziew straszny po 5 latach w nocy tragedia u mnie tez ten led sie spalil i odlaczylem je,jezdzilem na postojowce i ringach sprzedalem te lampy 300zl i kupilem przed liftowe 650zl.
Opublikowano

Ja kupiłem bardzo ładne przedlifty za 4,5 stówy. Bardzo ładne szkła i super odbłyśniki. Jeden od drogowych niestety wytarty bo przy zmianie regulatorów ktoś wytarł za mocno szkło a jest dosć delikatne.

Śmieszna kasa a wygląd super.