Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po mimo wymiany klockow z przodu i tylu oraz wymianie czujnikow rowniez przod i tyl - kontrolka nadal sie swieci. czy jest wymagana wizyta w ASO zeby mi skasowali to z kompa ?? .

Czytalem wiele , ze jednym gasnie po zmianie klockow i czujnikow a mnie to wlasnie nie dziala :/

co moze byc i czy tak moze byc :mad2:

Opublikowano

dzisiaj wymienialem i jak odebralem fure z servisu to nic sie nie swiecilo

chyba tak powinno byc tak mi sie zdaje

pozdro

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano
Prawdopodobnie masz gdzieś przerwę między gniazdkami podłączenia czujników a licznikiem. Sygnalizacja wymiany klocków działa na zasadzie przerwy w obwodzie i przerwa ta prawdopodobnie występuje na dalszych odcinkach przewodów.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A czy aby napewno jest to kontrolka od klocków? Ma po bokach takie przerywane nawiasy? Czy te nawiasy są całe? Bo to jest różnica, od hamulcy są dwie, jedna od klocków a druga od np zbyt niskiego poziomu płynu hamulcowego...
Opublikowano

:doh: o dziwo , teraz wrocilem do domu i auto stalo pol dnia odpalilem auto i zauwazylem ze juz sie nie pali (!) . cuda na kiju.

co do plynow to wszystko jest w nalezytym porzadeczku. chyba komp

dlugo sie namyslal zanim stwierdzil ze wszystko jest ok. tylko czemu mu zajelo to pol dnia??

ale wazne ze juz jest ok

PROSZE O ZAMKNIECIE TEMATU mr. moderatora

Opublikowano

u mnie bylo tak samo

kontrolka od razu nie przestaje sie swiecic

komp musi sie dobrze przekonac o tym ze juz sa nowe czujniki i klocki :)

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif