Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

w zwiazku z moja niedawna drobna przygoda mam pytania do was drodzy forumowicze zwiazane z elementami blacharskimi w e46 '03r konkretnie drzwi kierowcy i blotnik przedni rowniez od strony kierowcy

po pierwsze: jak ma sie sprawa z wymiana takich drzwi od innego dawcy tj czy drzwi od modelu z przed liftingu beda pasowac? mam na mysli sama blache srodek mysle przelozyc z oryginalnych

i jeszcze jedna kwestia czy istnieje techniczna mozliwosc przelozenia drzwi od anglika czyli drzwi pasazera w miejsce naszej europejskiej wersji jako drzwi kierowcy? nie pogryzie sie to?

po drugie: czy istnieje mozliwosc samodzielnej wymiany blotnika przedniego na nowy polakierowany zamiennik domowymi sposobami? nie ma problemow z odkreceniem go i ponownym zamocowaniu? czy on nie jest przypadkiem nitowany do ramy w kilku miejscach oprocz zastosowania srub torx?

za wszelka pomoc rady opinie i odpowiedzi na powyzsze pytania z gory dziekuje

pozdrawiam

Opublikowano

witam

drzwi będą pasować

błotnik sam wymienisz jest przykręcony na śruby , -torx i na klucz 10 , zamiennik pamiętaj żeby kupić lepszej jakości koszt ok 150pln pamiętaj aby nowy błotnik zabezpieczyć antykorozyjnie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podepnę się pod temat, czy macie jakieś namiary na zamienniki błotników do e46 Touring po lifcie, lub oryginalne używki najlepiej w kolorze TitanSilber?

Ile wynosi koszt zabezpieczenia i pomalowania takiego zamiennika?

Pozdrawiam!