Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bezwypadkowe, zadbane i pewne bmw to rzadkość w pl, te 328 za 18tys to są skarbonki, złomy i tyle. No ale cóż teraz dużo dzieci ma dostęp do netu i sie równiez wypowiada na tym forum Smile heh

no właśnie "...teraz dużo dzieci ma dostęp do netu i sie równiez wypowiada na tym forum..." lepiej by było gdybyś się niewypowiadał... proponuję nauczyć się czytać ze zrozumieniem...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

mysle ze wszystkie prezentowane auta z ogloszen [ pierwsze lepsze ktore mialy fajna cene ] sa w DOBRYM stanie...

kurcze jak ty wierzysz w to co pisza kolesie w ogloszeniach to gratuluje i zycze powodzenia w zakupie auta,za nim zaczniesz mowic ze cos jest w super stanie to najpierw proponuje ci sie przejechac na miejsce i zobaczyc auto live

ja mam bmw 318 is z 95 r i taniej niz 17 tys go nie sprzedam bo znam jego realna wartosc chociaz dzwonia do mnie jacys malolaci ze oni widzieli na alegro czy tam w jakis anonsach za 13 na super felgach i czarnymi szybami a ja chce az tyle...

mam małą prośbę - czytaj przynajmniej moje posty ze zrozumieniem!

cyt" [ pierwsze lepsze ktore mialy fajna cene ] sa w DOBRYM stanie... "

Ty chyba niezauwazyles slowa, ktore napisalem duzymi litermami a mianowicie w DOBRYM stanie... do tego dodalem pierwsze lepsze... ehh..a w dobrym stanie nieznaczy w idealnym stanie?!! ...bo to dla mnie to dwie dosc wielkie roznice w jakosci i stanie samochodu! i tez tak napisalem patrzac "z przymrozeniem oka" na te wozy... linki ktore podalem to przypadkowe ogloszenia ,na ktore sie natknolem, niepodałem tych "perelek" z osobistych powodow - gdyz chce sam zakupic woz a niechce by mi go ktos z przed nosa sprzątnąl jak "ostatnio" [ autor watku jak nieprzespi paru nocy tak jak ja! gwarantuje ze znajdzie chocby na necie idealna oferte za przystepna cene ]... a co do inwestowania w wóz np. 325i za 25.000 a 325i z tego samego rocznika za 10.000 napisalem pare postów wcześniej. i zdania o tym niezmienie bo w przeciwieństwie co do niektórych myślę logicznie.

Opublikowano

genocide: jest taka jedna roznica .. ty jeszcze samochodu nie kupiles .. a wiekszosc z nas kupila juz przynajmniej jedno .. a w wiekszosci przypadkow kilka .. zapytaj kogokolwiek kto kupil swoje pierwsze BMW jako jedno wlasnie z tych tanszych w ogloszeniach czy kupil nastepne .. ew. czy nastepnego rowniez szukal taniego ...

kupisz sobie ta 328i coupe z M-pakietem w bardzo dobrym stanie za te 16-18 tys (z tego co pamietam to pisales ze z gazem miala byc w tej kasie) to zobaczymy ile "ciekawych" rzeczy ci jeszcze przy niej wyjdzie .. no ale powodzenia ...

wiem tylko ze w ciagu ostatniego pol roku w ogloszeniach nie przewinela sie ani jedna naprawde warta zainteresowania 328i w rozsadnych pieniadzach - czyli ponizej 25.000 ...

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

Nie jest do końca powiedziane że drożej znaczy dobrze!

2 lata temu za swoją dałem 20,5 tyś a były po 17-18 tyś i co? i też dopiero wyszło podczas eksploatacji co jest nie tak,(nie sprawdzisz wszystkiego przy kupnie nawet jak sprawdzasz z kimś i to parę razy)

ja uważam że kupować należy z głową i bez emocji i podchodzić do każdego auta (nawet najdroższego w swojej klasie) jakby było bite i niewiadomo co jeszcze (a nie jak do cuda o którym marzyliśmy bo wtedy przymykamy oko na niektóre rzeczy),i męczyć sprzedającego pyt. typu a czemu było bite z przodu itp. może gość jak zobaczy konkretne zarzuty powie nam coś więcej o "bezwypadkowej przeszłości" auta,

a z doświadczenia powiem że jak by po sprawdzeniu nie było widocznych gołym okiem większych usterek to bym brał tańsze bo i w drozszych znajdziemy mankamenty,więc po co przepłacać.

Opublikowano
genocide: jest taka jedna roznica .. ty jeszcze samochodu nie kupiles .. a wiekszosc z nas kupila juz przynajmniej jedno .. a w wiekszosci przypadkow kilka .. zapytaj kogokolwiek kto kupil swoje pierwsze BMW jako jedno wlasnie z tych tanszych w ogloszeniach czy kupil nastepne .. ew. czy nastepnego rowniez szukal taniego ...

kupisz sobie ta 328i coupe z M-pakietem w bardzo dobrym stanie za te 16-18 tys (z tego co pamietam to pisales ze z gazem miala byc w tej kasie) to zobaczymy ile "ciekawych" rzeczy ci jeszcze przy niej wyjdzie .. no ale powodzenia ...

wiem tylko ze w ciagu ostatniego pol roku w ogloszeniach nie przewinela sie ani jedna naprawde warta zainteresowania 328i w rozsadnych pieniadzach - czyli ponizej 25.000 ...

tez problemy z czytaniem ze zrozumieniem?

chetnie bym wydal 18.000 na 328 [ gdybym mial ] i wlozyl 7 kola w woz - niz gdybym mial z gory dac 25.000 za powiedzmy w "idealnym" stanie woz...[ gdzie musze niestety wierzyc na slowo ze jest idealny ] ktory "powiedzmy" wyglada identycznie jak ten za 18.000. ehh

co do kupowania "pierwszego" wozu to mam troche doswiadczenia... poki co jezdzilem samymi AMERYKANAMI! a tam prosze wierzyc przynajmniej na slowo jest 10x wiecej roboty niz z bmw, czesci praktycznie w Polsce w ogole niedostepne... i takze wyszedlem z zalozenia kup taniej i wloz kase, niz kup drozej... i takze wkladaj kase... logika u mnie jest na pierwszym miejscu...

naprawde prosze czytac wczesniejsze posty ze ZROZUMIENIEM! a dopiero potem "radzić", bo co do niektorych juz niemam sily... pozdrawiam.

Opublikowano

a nie lepiej jest kupic drozej i nie wkladac kasy w auto ??

zastanow sie dobrze - co moze oferowac samochod ktory jest najtanszy sposrod innych podobnych ?? myslisz ze ci wszyscy wlasiciele faktycznie wyjezdzaja i dlatego pozbywaja sie samochodu po cenie nieraz i 6-7 nizszej niz srednia dla auta ??

kilka samochodow w stanie "idealnym" widzialem w swoim zyciu .. i byly one wcale nie najtansze ... w Polsce kupic dobre auto to wielka sztuka .. a jak juz sie takie faktycznie trafi to wbrew pozorom idzie dosc szybko i to w calkiem rozsadnych pieniadzach .. zreszta nie mam sily cie przekonywac .. obys tylko sie nie przekonal na wlasnej skorze ..

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
sorry ze się wtrącam ale chciałbym się was poradzić. mam do kupienia 316 93r compact lub 320 94r które autko lepiej wybrać ?? chodzi mi o to żeby się nie sypało zbyt bardzo, a może lepiej pojechac do luksemburgu i wziąść 2,5 tds-a ?? prosze powiadzcie mi bo sam się niespecjalnie znam.
Opublikowano

Ja bym polecił e34 520i lub 525i z roku 1995.

Samochód znacznie wygodniejszy od e36, klase wyżej, a z szeroką nerką także ładniejszy (ale to moje subiektywne zdanie :D )

Spalanie w obu w/w autach podobne ok 12 miasto, 10 trasa, natomiast różnica w osiągach jest już gigantyczna. 0-100 520i - 10 sekund, 525i w troche ponad 8 :twisted2:

Za 20 tys zł powinieneś kupić naprawde ładna, bezwypadkowa i zadbana e34 :cool2:

Tu zaznaczam, radze odpuścić sobie "śruty" np z allegro po 10-12 tys zł..... w przypadku takich samochodów można mieć niemal pewność że drugie tyle trzeba bedzie wlożyć aby auto wogóle jeździło :naughty:

Pozdrawiam!

Tomek

Opublikowano
sorry ze się wtrącam ale chciałbym się was poradzić. mam do kupienia 316 93r compact lub 320 94r które autko lepiej wybrać ?? chodzi mi o to żeby się nie sypało zbyt bardzo, a może lepiej pojechac do luksemburgu i wziąść 2,5 tds-a ?? prosze powiadzcie mi bo sam się niespecjalnie znam.

Wybierz ten, ktory jest w lepszym stanie technicznym. Jezeli nie potrafisz tego sam zweryfikowac, jedz z oboma samochodami na przeglad do mechanika. Jezeli oba beda w bardzo dobrym stanie, to wybierz tego, ktory Ci sie bardziej podoba.

Co do awaryjnosci, to w przypadku dwoch uzywanych samochod nikt Ci nie powie, ktory z nich bedzie sie bardziej psul.

Jedyne, co mozna stwierdzic na pewno, to ze 320i bedzie wiecej palil i fajniej jezdzil niz 316i.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
zawsze mnie zastanawia dlaczego na tym forum ludzie odpowiadajac na pytanie proponuja zupelnie inny samochod???ktos sie pyta jaka trojke najlepiej wybrac a za chwile mu proponujecie piatke a pozniej wogole jeszcze 7;)..mozecie mi wytlumaczyc ocb???mi sie np nie podobaja piatki:)ani siodemki:)tylko i wylacznie trojki coupeje tak srednio najbardziej mnie kreci maly fajny compact 323ti 170koni tylko nie wiem czy znajde takiego w dobrym stanie do 20tysiecy:)pytanie czy wogole znajde bo z tego co zdarzylem zauwazyc jest ich bardzo malo!!!