Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolego a jakie głośniki potrzebujesz na tył bo mam tylne głośniki Logic7 na sprzedaż :)

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Hmm, u mnie żadnych dziwnych odgłosów poza właśnie wspomnianym dziwnym odgłosem przy ruszaniu poniżej 1krpm na zimnym silniku. Czy to jakiś pierwszy symptom czy TTTM ? Sprzęgło nie kopie, żadnych stuków trzasków, budą nie trzęsie.
Opublikowano
Kolego jak wymienie to Ci powiem czy stukot na zimnym ustal :-)
Sprzedam nowy Downpipe decat 4,5' do B58 - firmy CTSP.
Opublikowano
Hmm, u mnie żadnych dziwnych odgłosów poza właśnie wspomnianym dziwnym odgłosem przy ruszaniu poniżej 1krpm na zimnym silniku. Czy to jakiś pierwszy symptom czy TTTM ? Sprzęgło nie kopie, żadnych stuków trzasków, budą nie trzęsie.

Dwumasa daje znać o sobie już. Miałem podobnie, po wymianie przeszło.

-------------------

Artur

Opublikowano

Panowie, czy nowa dwumasa może na sobie nosić takie ślady?

DSCN5284.JPG

IMG_8047.JPG

IMG_8048.JPG

Mam tu na myśli - jakieś przebarwienia, ślady rdzy między zębami, delikatne rysy/otarcia?

Doszła własnie do mnie paczka i się zastanawiam czy towar nie jest jakiś trefny...

Opublikowano

Dwumas wymieniony. W aucie nastala cisza :-) Na półsprzegle nic nie chrobocze, na zimnym przy ruszaniu też cichutko.

Do tego biegi wchodzą jakby lżej :-)

Oczywiście łożysko oporowe było w bdb stanie - więc rogernysa nie miał racji.

Potwierdziły się słowa poprzedniego właściciela - sprzęgło było w bdb stanie, więc faktycznie było wymieniane 12kkm temu.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dwumas wymieniony. W aucie nastala cisza :-) Na półsprzegle nic nie chrobocze, na zimnym przy ruszaniu też cichutko.

Do tego biegi wchodzą jakby lżej :-)

Potwierdziły się słowa poprzedniego właściciela - sprzęgło było w bdb stanie, więc faktycznie było wymieniane 12kkm temu.

Pozdrawiam

No i git, przynajmniej jedną robotę masz ogarniętą, teraz Logic7 i będzie git :D

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Cieszę się Twoim szczęściem ,nie musiałeś wymieniać łożyska , zaoszczędziłeś 180zł :cool2:

Pozdrawiam Krzysiek

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

Opublikowano

A powiedzcie mi taką rzecz, chodzi bardziej o doświadczenie z tymi samochodami, nie suchą teorię. Czy jest sens wymieniać sprzęgło, jeśli bierze od samego dołu, płynnie a auto ma przejechane <120tkm ? Oczywiście w przypadku stwierdzenia uszkodzeń mechanicznych bym wymieniał, pytanie czy w przypadku grubej i nie uszkodzonej tarczy jest sens...

Od razu zapytam, bo nie chcę przekładać sprawy, lepiej zapobiegać niż leczyć - gdzie dostanę najtaniej kompletny zestaw LUK ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wrzuciłem kompletny nowy zestaw i jest rewelacja. Ciepły silnik gaśnie bez najmniejszej wibracji, auto jest cichsze, sprzęgło bierze od samego dołu i chodzi dwa razy lżej (wyrzuciłem CDV). Dwumas był mocno sfatygowany, tarcza sprzęgła oraz docisk z kołem zamachowym nosiły ślady przypalenia.