Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Z jednej strony BMW nie ułatwia sprawy bo chociażby patrz E46 316i, E87 123d, E60 525d, F30 328i i 50 innych. Z drugiej strony to najzwyklejsze, ordynarne kłamstwo, które przecież i tak wcześnie wychodzi.
Opublikowano
znam się na autach bardzo dobrze,

Bądźmy poważni - znasz się na autach a bierzesz na wycieczkę mechanika z elektrykiem do auta za 2/3 ceny rynkowej :duh:

I pewnie nie zauważyłeś, że w tej Twojej "kulniętej" 335i ktoś już grzebał przy przodzie i wymienił wzmocnienie.

Opublikowano
Z jednej strony BMW nie ułatwia sprawy bo chociażby patrz E46 316i, E87 123d, E60 525d, F30 328i i 50 innych. Z drugiej strony to najzwyklejsze, ordynarne kłamstwo, które przecież i tak wcześnie wychodzi.

Nie zawsze, niektórzy tak naprawdę do końca nie wiedzą co mają pod maską, bo ich to najmniej interesuje :D wierzą święcie co napisze handlarz i tego nie sprawdzają.

Opublikowano

Thompson cena jest odpowiednia dla normalnego kupca;) do negocjacji. Trafię na takiego co będzie zainteresowany, to mu spuszcze nawet do 41 tys zł aby nie marudzil:)

A model to 328 wiec 232km:D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie zawsze, niektórzy tak naprawdę do końca nie wiedzą co mają pod maską, bo ich to najmniej interesuje :D wierzą święcie co napisze handlarz i tego nie sprawdzają.

Swieta prawda.

Opublikowano
więc ciekawe czemu te machery pojechali z nim oglądać ten kawałek złomu.

Zarobili? A w domu tego nie wysiedza :mrgreen:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Jak go to kosztowało 900 zeta to te machery wzięły pewnie po 250-300 na łeb trochę mało jak na wycieczkę całodniową. Z drugiej strony jak się tak znają to pewnie za godzinę w warsztacie nie biorą więcej niż 50zeta to może im by się opłaciło, ale nie wierzę, że dobry mechanik zrezygnowałby z całego dnia zarobku na warsztacie.
Opublikowano
Chlopaki dajcie mu juz spokoj. Ostrzegl innych przed trupem to wazne... a ze liczyl na okazne ja mysle ze ta e92 handlarz wzial z oplatami walnieta za okolo 34 kola:-D naprawa najtanszym kosztem no i jak najwiekszy zarobek...
ENJOY THE RIDE
Opublikowano

Do autora, powiem Ci szczerze że jak byś faktycznie miał pojęcie o autach, to po samym ogłoszeniu zobaczył byś stan jak na zdjeciach- to to samo co sprzedam samochód uszkodzony jak na zdjęciach.

Na jednym zdjęciu widać ze check się pali tu nie ma plasticzka od spryskiwaczy maska źle patrzy.

Kurcze monitor wyłączyłes jak to oglądałeś czy co?. No i oczywiście co cię skłoniło że pojechales oczywiście cena.

coraz bardziej myślę że dałem dobraz cenę za swoje autko;) może niedługo ludzie zrozumieją że lepiej kupić bite ale dobrze zrobione niż naprawdę prawdziwego ulep a.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szczurek ale ty za swoją nawet 41 nie wezmiesz, taka smutna prawda :(
Opublikowano
Oli szczerze jak bym ją wystawił za 41 do negocjacji to pójdzie w miesiąc. Nie wiem czy tak nie zrobię:D znajomy już mi mówił żebym wstawił do niego do komisu i mi ją sprzeda w 2 tygodnie. Tylko że ja nie lubię komisów, jeszcze mi lakier obiją albo coś wymontują różnie to bywa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zrób sonde tu na forum :) zenek zna sie na cenach może jego podpytaj, ale boje sie ze z tak trafionymi jankesami niewielu mialo do czynienia :(
Opublikowano

Oli właśnie to mnie troche boli jak patrze na te wszystkie cuda niektóre drozsze od mojej i co i się sprzedają. Bo nie podaje VIN-u ma książke serwisową z pieczątkami, ma FV za części niby kupione. Teraz FV to moge sobie sam wydrukować. A znajomek nawet naklejki drukował żeby się zgadzało. Bo taki handlarz też czyta forum jak np. ta naklejka inna albo tej nie ma i doklejają. Najbardziej by mi zależalo na takim kupcu który widzi co było uszkodzone, jedziemy do ASO na pomiar patrze i jeżei wszystko jest OK to bierze. Niestety jak spojrzysz na moje ogłoszenie to zainteresowanie zmalało przez to że podałem link do szkody:P

P.S Piotr miał to kupił bezwypadkowy e60:P taki nie smaczny żarcik:P

Opublikowano

szczurek daj sobie spokój z tym ogłaszaniem wszem i wobec wypadkowości tego samochodu, zejdź z ceny tysiąc, napisz ładny opis i samochód pójdzie. W naszym kraju prędzej gruszki na wierzbie wyrosną zanim znajdziesz człowieka mającego dosyć szerokie pojęcie o samochodach, który byłby w stanie zapłacić coś za Twoje auto. Większość osób ogarniających temat sprowadza sobie samochody na własną rękę także sprzedać co to masz będzie ogromną sztuką. Ja nie wiem jak on rzeczywiscie wyglądał takze madrzył się nie bede. Dla mnie prawa podłużnica dostała i trzeba ją było pociągnąć. Nawet jak była idealnie wprostowana to wytrzymałość na zginanie jest już zmniejszona także w razie kolejnego uderzenia podda sie łatwiej. Ale nawet przyjmując taki scenariusz to nic w porównaniu ze spawaną podłużnicą czy wstawioną ćwiartką, bo tam nic się gięło nie będzie tylko rozpadnie na pół.

Oli piszesz, ze za 41 nie sprzeda? Na jakiej podstawie to wnioskujesz? Bo widziałeś zdjecia dobregowujka? Zakladam, ze mając niezły staż na forum wiesz jakie samochody są dostępne z rynku zachodniego. To co jest tutaj to nic wielkiego w sumie. Wystarczy zobaczyc w jakim tempie schodzą z allegro wszelkiej maści ćwiartki, słupki, dachy itd. Teraz nawet na youtubie można zobaczyć filmy, gdzie spece chwalą się jak złożyć samochód z 2 :duh: To, że samochód szczurka jeszcze stoi jest wynikiem tylko i wyłącznie jego uczciwości i głupoty naszych kupujących. To auto w niczym nie odbiegało w momencie kupna od połowy handlarskich samochodów.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano

Masz racje do końca tygodnia będzie wstawiona do komisu, już mi powiedzieli że głupi jestem że trzeba zrobić inne zdjęcia, felgi trzeba zmienić bo nikt nie kupi na 19 calowych. itp itd że po co ja podaje vin i ten link to już w ogóle. Jak auto jest dobrze zrobione to ciągnie się klienta do siebie jak już przyjedzie to weźmie jak nic nie znajdzie. Tak więc zdam się na niego, szkoda liczyłem na normalnych kupujących. Teraz to mi trochę szkoda go sprzedawać 2000zł OC. Co do innych ogłoszeń to wież mi widziałem różne samochody które stały u mojego ojca w warsztacie a to na pomiar, albo na weryfikacje. Naprawdę Panowie nie chce robić reklamy mojemu ojcu ale zna się na rzeczy 27lat prowadzi warsztat. W końcu był jednym z pierwszych którzy mieli pomiar płyty podłogowej:P jeszcze ma stary komp. pentium 233mhz:P. Jedna rzecz nie bierze aut od handlarzy:D

Czegoś mnie nauczył dlatego staram się tutaj ostrzegać i pomagać. Jeżeli jeden mój znajomy szpachluje szybę to uwierz mi naprawdę widziałem dużo:P trzeba tępić oszustów wtedy rynek będzie lepszy i zdrowszy

Opublikowano
Masz racje do końca tygodnia będzie wstawiona do komisu, już mi powiedzieli że głupi jestem że trzeba zrobić inne zdjęcia, felgi trzeba zmienić bo nikt nie kupi na 19 calowych. itp itd że po co ja podaje vin i ten link to już w ogóle. Jak auto jest dobrze zrobione to ciągnie się klienta do siebie jak już przyjedzie to weźmie jak nic nie znajdzie. Tak więc zdam się na niego, szkoda liczyłem na normalnych kupujących. Teraz to mi trochę szkoda go sprzedawać 2000zł OC. Co do innych ogłoszeń to wież mi widziałem różne samochody które stały u mojego ojca w warsztacie a to na pomiar, albo na weryfikacje. Naprawdę Panowie nie chce robić reklamy mojemu ojcu ale zna się na rzeczy 27lat prowadzi warsztat. W końcu był jednym z pierwszych którzy mieli pomiar płyty podłogowej:P jeszcze ma stary komp. pentium 233mhz:P. Jedna rzecz nie bierze aut od handlarzy:D

Czegoś mnie nauczył dlatego staram się tutaj ostrzegać i pomagać. Jeżeli jeden mój znajomy szpachluje szybę to uwierz mi naprawdę widziałem dużo:P trzeba tępić oszustów wtedy rynek będzie lepszy i zdrowszy

Sam piszesz żeby tępić oszustów a w końcu sprzedasz go przez komis jako bezwypadkowy albo tylko zderzak był ruszony.....

A potem jakiś nowy nabywca po vinie poszuka na google i wyskoczy mu parę stron, także z twoimi opisami jak go naprawiałeś i jak wyglądał.

U mnie jest cofany licznik w e46 i jak chciałem ja sprzedać w ogłoszeniu podałem stan jaki był na liczniku. Następnego dnia już mnie obsmarowali że oszust i zataja. Jak napisałem że cofana to nikt nie zadzwonił. Czasami lepiej chyba nie być za bardzo wylewnym na forach bmw, nie pisać wszystkiego w galeriach aut bo potem to może być na twoją niekorzyść..... Czujni sprawiedliwi czuwają :mad2: :mad2:

Opublikowano

Tony wydaje mi się że w komisie poprostu nie będą tak wylewni jak ja, napewno nie sprzedadzą jako bezwypadek. Ale jemu chodziło bardziej o to że nie mówi się wszystkiego przez telefon, albo w ogłoszeniu. Zresztą ja powoli się temu nie dziwie i zaczynam wątpić w to że w Polsce można sprzedać auto które miało jakieś tam przygody w normalny sposób.

Pozdrawiam

Opublikowano
Ale jemu chodziło bardziej o to że nie mówi się wszystkiego przez telefon, albo w ogłoszeniu.

I teraz ktoś przejedzie pół Polski, bo na telefon wszystko było cacy, a na miejscu okaże się (o ile w komisie powiedzą prawdę), że auto walone z przodu. Rzeczywiście uczciwe podejście :clap:

Opublikowano
Może i nie uczciwe nie wnikam w jego praktyki, ja tak nie sprzedaje samochodu i może dlatego nie mogę sprzedać. Zresztą kto wie dopiero teraz wpadłem na pomysł żeby ogłoszenie przykleić do auta, jak jeżdżę po mieście to miałem parę telefonow:D
Opublikowano
Pewnie nie dzwonią bo jak widzą taki tekst w ogłoszeniu to mówią "cześć jak czapka, sprzedający to jakiś wywyższający się bufon". Zmień tekst ogłoszenia, a znajdą się nabywcy. Nie robisz łaski komuś, że sprzedajesz swój samochód, a ogłoszenie jest tak napisane. Nie wiem czy znasz się na miarach ale, "10000 tys" to 10 000 000... :duh: Poza tym godząc się na oszustwa lub bycie biernym wobec oszustw jest dokładaniem do tego ręki. Próbujesz się żałośnie usprawiedliwiać, ale każdy kto ma głowę widzi to w ten sposób. Powodzenia ze sprzedażą, bo z takim podejściem to się ożeniłeś ze swoją E90.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.