Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, jestem tu swiezakiem od tyg mam e46 318i n42b20 i po odpaleniu spadna obroty na 1-2 sec az telepie buda ale pozniej ale po 1-2 sec wraca do 700 tys i trzyma, a pozniej od czasu do czasu zaczyna drgac stralka od obrotow delikatnie. czy moze to byc wina akumulatora? a drugi problem to airbag, wywala raz jest a raz nie ma. co moze byc przyczyna?? pozdrawiam forumowiczów Edytowane przez adriano16661
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
drugi problem to airbag, wywala raz jest a raz nie ma. co moze byc przyczyna?? pozdrawiam forumowiczów

Jeden z 6/8 airbagów, napinacze pasów, taśma kierownicy, mata zajętości fotela pasażera, klema pirotechniczna..bez kompa to loteria.

Dopisz "318i n42" do tytułu, bo temat powędruje do kosza.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
U mnie zaraz po odpaleniu spadną obroty do 500 zabija budą, ale za chwile podejda do 700 i juz później tak trzyma, ktoś miał podobny przypadek?
Opublikowano

Nieszczelność w dolocie, ewentualnie odma lub popękane wężyki odmy, ja miałem popękane wężyki co skutkowało takim zachowaniem przez dostawanie się lewego powietrza.

Odmę sprawdzisz tak: po wyłączeniu silnika świszczy, coś w ten deseń. No, ale z tego co gdzieś czytałem, trzeba ją wymieniać chyba co dwa lata, albo co drugą wymianę filtrów czy coś takiego, więc jeśli wcześniej nie była wymieniana - najwyższy czas.

Sprawdź dolot za przepływomierzem tam też podobno lubi pękać.