Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem nowym forumowiczem i chciałem zapytać czy to normalne że w silniku benzynowym po odpaleniu auta skrapla się woda oraz z wydechu wypluwa dziwną sadzę/resztki oleju (tak to wygląda bo nie wiem co to jest dokładnie). Jak rozumieć taką sytuacje w silniku benzynowym ? Co prawda za miesiąc mam serwis ale chciałem Was podpytać wcześniej.

Opublikowano
Też mnie to zastanawia bo mam dokładnie to samo. Na końcówce wydechu jest czarny nalot (trochę oleisty) wyglądający jak w dieslu bez DPF'a. Chciałem też o to pytać ale byłeś pierwszy.
Opublikowano

obawiam się, że to jest norma! :mad2: ja w swoim 35i mam dokładnie to samo a i jak wcześniej zwróciłem uwagę to 28i i 18i też miały "osmalone" końcówki wydechu! pytanie: jak się tego pozbyć nie niszcząc chromowanej końcówki :?:

skraplajaca się woda to norma.

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
w moim 335i jest to samo, przy czym bardziej osmaloną mam prawą końcówkę wydechu, a lewa jest wciąż w miarę czysta.
Opublikowano
Też miałem pytać o to jak wyglądają końcówki wydechów w Waszych autach. U mnie praktycznie nowy samochód mam dopiero kilka tys. km a końcówka czarna jak w dojechanym dieslu.
  • 4 lata później...
Opublikowano
Czy to norma ze silnik 2.0 benzyna prscuje jak diesel ? Pytan bo jezdze benzyna a jak ktos podjedzie to mowi ladnie chodzi ten disel. Czy moze cos jedt do sprawdzenia/wymiany ? Jak go kupilem to nie klekotal tak jak teraz. Dodsm ze od 2 lat walcze z bledem silnika i dalej blad jest.