Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zobacz czy nie ubywa ci płynu chłodniczego, i czy w zbiorniku wyrównawczym nie ma widac oleju,i czy na bagnecie nie ma też takiego "mleka".
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam! Odnośnie tematu z tym mlekiem... Auto jest z Vanosem czy bez? Bo jeśli Vanos to słyszałem ze zmienne fazy rozrządu nienawidzą gazu i siadają uszczelki pod głowicą, dzieje się tak w każdym aucie ze zmienną faza rozrządu nie ważne czy to BMW czy Honda czy coś innego
Opublikowano

pierdoły nie z tej ziemi z tymi zmiennymi fazami.

w rodzinie honda accord 1.8vtec juz chyba 300tys kreci na gazie i głowica nie ruszana :D, tak samo niejedno e36 pewnie ma z 200tys na gazie i jeździ normalnie.

Podstawa to dobrze dobrana instalacja, a nie pierwsza lepsza jaką proponuje gazownik, 90% wrzuca to co im się opłaca, a nie to co powinno być założone. Zero strojenia po montazu, przy hondach nikt nie reguluje luzu zaworowego, a często jest reczny wiec co 15-20tys max trzeba tam zajrzeć i poprawić.

Do tego czesta wymiana świec, ja wymieniam swiece na gazie przy kazdej wymianie oleju czyli co 10tys i silniki chodzą wzorowo. Jak dbasz tak masz niestety ma tutaj zastosowanie.

szukam
Opublikowano
Witam! Odnośnie tematu z tym mlekiem... Auto jest z Vanosem czy bez? Bo jeśli Vanos to słyszałem ze zmienne fazy rozrządu nienawidzą gazu i siadają uszczelki pod głowicą, dzieje się tak w każdym aucie ze zmienną faza rozrządu nie ważne czy to BMW czy Honda czy coś innego

Te zmienne fazy nienawidzą? Krzyczą wtedy czy co się dzieje? Czyli ze zmiannymi fazami na gazie siada uszczelka a bez vanosa nie siada tak? Wytłumacz to jakoś. Albo przestań powtarzać głupoty zasłyszane w stodołach