Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem posiadaczem bmw e34 2.0 150km. Problemem jest to, że na wolnych obrotach tak do 3tyś szarpie i przerywa i tak jakby na jednym cylindrze nie chodził, ale juz na wyższych obrotach jest ok, nie ważne na jakim biegu. Wymieniłem wszystkie świece, "fajki" od cewek, przepływomierz i dalej to samo, może minimalna poprawa ale dalej nie chodzi jak powinien. Podpinałem pod komputer to nie było żadnego błędu,, oprócz czujnika ABS ale to raczej nie ma nic z tym wspólnego. Proszę o pomoc!
Opublikowano
Sprawdź czy w gniazdach świec nie zalega olej. Warto też sprawdzić przepływkę i sondę, komputer może nie wywalić błędu ale ze starości lub niskiej jakości zamienników pomiary mogą być złe.
Opublikowano
Tak, widać śladowe ilości oleju w około swiec. Czyto będzie uszczelka pod pokrywa zaworów? I co to ma wspólnego ze zła praca silnika? A jak sprawdzić przepływom.ierz? z góry dziekuje
Opublikowano
Problem rozwiązany, dziękuje Panowie za pomoc. Problemem okazała się cewka na pierwszym cylindrze, przy okazji wymieniłem też uszczelkę pod pokrywą zaworów, ponieważ znajdował się olej na świecach. Teraz pracuje równo i bez żadnych szarpnięć