Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym się podzielić moim pomysłem na Internet ,nawigację jednym słowem Tablet w X3. Możliwe że komuś nie przypadnie do gustu taka "rzeźba" ingerencja w naszych X3. Ale mi się podoba. Niestety mój mobil nie został wyposażony w nawigację a dokupienie oryginalnego sprzętu wiąże się z dużym kosztem, tak więc w ramach wolnego czasu wpadłem na pomysł na coś takiego. A mianowicie wykombinowałem jak wkomponować tablet tak, aby nie przeszkadzał w podróży i był pod ręką. Standardowe uchwyty przyklejane zajmujące duży obszar na przedniej szybie nie bardzo mi się podobają. Minusem jest częściowe zasłonięcie wylotów środkowego nawiewu, ale Tablet można wyciągnąć w każdej chwili ze stacji dokującej. Do rzeczy. Kupiłem Używany w dobrym stanie Tablet z 3G. Zaletą takiego urządzenia jest jak wiadomo przede wszystkim nawigacja nie wspomnę o internecie , MP3, DViX, i wielu innych . Szukałem tabletu , który posiadałby jakąś zgrabną stację dokującą . Padło na Samsunga Galaxy TAB 8.9 LTE. Tablet nie za duży nie za mały z dobrymi parametrami koszt niewielki a rozdzielczość to aż 1280 na coś tam.Dużo :norty: . Na tym zdjęciu widać wynik końcowy mojego pomysłu:

http://static.pokazywarka.pl/i/5651409/539062/p1060394.jpg

A Więcej zdjęć można luknąć tu:

Android w X3

Poważnych ingerencji w desce rozdzielczej nie ma. Jedynie co, to musiałem w ramce od panelu klimatyzacji wyciąć górny kawałek plastiku i trochę głębiej w ramie.

Co o tym sądzicie? Jak wam się podoba?

Teraz kombinuję jak połączyć z moim radiem ów tablet wykorzystując gniazdo słuchawkowe.Może ktoś mi pomoże jak wykonać kabelek do sparowania sprzętu żeby móc słuchać muzyki z Tabletu ?

Mogę podać więcej szczegółów dla zainteresowanych. Pozdrawiam .

Opublikowano

Awaryjne są dostępne po wyjęciu Tabletu. A używamy go przecież sporadycznie. Jedynie musiałem zablokować przycisk ryglowania drzwi (też go rzadko używam )ale to szczegół. Z chłodzeniem to dobry pomysł. :norty:

Czy doradzi mi ktoś w sprawie kabelka ?

Opublikowano

Trochę będzie duszno latem :roll:

7 calowy fajnie wchodzi w schowek trochę wyżej, pół europy tek przejechałem, bardzo wygodnie.