Skocz do zawartości

BOX - podniesienie mocy 428i

kamil20011

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 142
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 1 miesiąc temu...

A słyszał ktoś o Speed Buster? Wygląda rozsądnie, jako jedyny z tych tańszych jest 3-kanałowy, ma funkcję ochrony silnika i jest sterowany telefonem :)

https://www.speed-buster.de/en/a-1928420749

W teście Auto Bild jest na drugim miejscu po AC Schnitzer: http://www.ac-schnitzer.de/fileadmin/mediapool/pdfs/BMW_Autos/Testberichte/Uebersetzungen/Auto_Bild_Sportscars_2013-10_328i_Steuergeraet_englisch.pdf

Z ich strony:

Our SPEED-BUSTER box has a so-called "Cold Start Timer", this means that the increase in performance two minutes after the engine start starts. Advantage is that the fluids and lubricants in the engine (oil, coolant, etc.) can be distributed only optimally before the onset of tuning

Our maps feature a timer function for engine protection under full load, ie after 20 seconds the full load power is regulated back to the factory output. After each load change, the timer is reset and the tuning is again full available. Trips for no apparent load changes are almost exclusively highway driving. Trips for no apparent load changes are almost exclusively highway driving. For not to affect adversely here when traveling long distances, the throttle resistance of the motor regulates our Tuning out here. Must be braked for example, then is the accelerate again in the tuning immediately, in reason that a load change has occurred. (For this reason, for test rides also requires a special map which does not regulate the performance out.)

Z "markowych" znalazłem jeszcze Remusa, jako jedyny ma inny box dla man i aut, ciekawe dlaczego?

https://www.remus.eu/tuning-parts/tp-powerizer/remus-powerizer-for-bmw-4-series-f32-f33-f36-f82-f83-2013-428i-245-hp-aut.html

Miałeś? Błędy były, jakieś inne skutki uboczne?

Wiem, że wszyscy za wodą chwalą jb4 ale obawiam się, że ponieważ oni tam mają mniej oktanów, sterowniki silnika są inne na usa to pewnie też trochę inaczej boxy są strojone. Nie wiem czy to zagra dobrze z naszymi silnikami.

Wiem, że wszyscy za wodą chwalą jb4 ale obawiam się, że ponieważ oni tam mają mniej oktanów, sterowniki silnika są inne na usa to pewnie też trochę inaczej boxy są strojone. Nie wiem czy to zagra dobrze z naszymi silnikami.

Właśnie ze względu na lepsze paliwo można spodziewać się jeszcze więcej mocy.

Miałem ten box w F30 328i. Auto sprzedałem koledze.

Jak już pisałem kiedyś tutaj - 328i+JB4 vs. 335i stock - 328i straciła tylko długość auta do 130km/h.

328i fabrycznie jest już szybkie, z JB4 na średnich obrotach będziesz miał kolosalną różnicę (elastyczność znacznie się poprawi).

Nie miałem żadnych błędów, montaż jest bardzo prosty. Od siebie polecam i dodam, że poważnie pod uwagę brałem JB4 do 335i zamiast typowego programu.

kupię 540i E39 po lifcie, sedan

Ha! ja to wiem, że mogę się tego spodziewać, tylko boję się żeby nie przedobrzyć, trafiła mi się mocna seria (~260KM, muszę jeszcze potwierdzić na innej hamowni) i właściwie mocy mi nie brakuje. Ale głupio tak jej nie dłubnąć jak są możliwości ;) Zależy mi właśnie na średnich obrotach a nie na pmax, ale i na bezpieczeństwie silnika.

• Moderatorzy
Kolega Kamil miał chyba burgera i musiał odesłać. Mam nadzieje ze to pojedynczy przypadek bo nie ukrywam ze tez jestem zainteresowany. Jutro będę chyba hamował auto, co prawda na tej hamowni doczepianej do koła ale zawsze to coś..

Właśnie ze względu na lepsze paliwo można spodziewać się jeszcze więcej mocy.

Miałem ten box w F30 328i. Auto sprzedałem koledze.

Jak już pisałem kiedyś tutaj - 328i+JB4 vs. 335i stock - 328i straciła tylko długość auta do 130km/h.

328i fabrycznie jest już szybkie, z JB4 na średnich obrotach będziesz miał kolosalną różnicę (elastyczność znacznie się poprawi).

Nie miałem żadnych błędów, montaż jest bardzo prosty. Od siebie polecam i dodam, że poważnie pod uwagę brałem JB4 do 335i zamiast typowego programu.

Miedzy jb4 a typowym programem w n55 jest przepaść na korzyść jb4.

Napisz coś wiecej

7 map do wyboru, w zaleznosci od paliwa i modyfikacji( dolot, downpipe, itd)

Mapa przystosowana do metanolu jak i do jazdy na 50% mixie etanolu.

Wszystko przełączane z kierownicy podczas jazdy.

http://www.n54tech.com/forums/showthread.php?t=18588

http://www.n54tech.com/forums/showthread.php?t=23091

Zrobiłem 40K km na jb4 w n55 i zero problemów,

jeśli zrobisz program indywidualny, np., na paliwo 98 to już tak zostajesz i nie masz dodatkowej opcji.

Mapy jb4 są od 95 po etanol i jak się nudzi to szybki powrót do serii przyciskiem w kierownicy.

Trochę się z tobą nie zgodzę o wyższosci boxa nad programem bo;

mam n55 po programie 406 koni i 580 nm

na dodatek mam wgrane dwie mapy można nawet cztery

na trybie comfort mam mniejsza moc i mniejszy moment a na sporcie jak wyżej

Żaden box ci tego nieda

No wlasnie jb4 daje nawet większe możliwości Arek.

Nie wiem jak z tym jb4 ale większość boxów daje mizerne efekty coś tam niby podnoszą a potem na hamowni okazuje się że tylko 30 procent tego

co obiecywał producent dlatego mam sceptyczne podejście do boxów

Ja wiem ze reszta boksów jest słaba i program z nimi wygrywa ale jb4 to inna półka, jest mnóstwo informacji w sieci, poczytaj ;)

ok poczytam ale mam znajomego który miał jb4 i sprzedał bo chcę robić program dlatego tak wywnioskowałm :D

a czy ktoś z was ma lub słyszał opinie na temat tego boxa? https://www.speed-buster.de/en/a-1928420749

skąd braliście jb4? czy można go samemu zainstalować czy lepiej pojechać do warsztatu?

wiem, że w pl sprzedaje firma tarox i są dwie wersje. Jedna za 2099, a druga 2699. Którą brać jak już? czym się różnią? Czy nie trzeba stroić boxa po pierwszym podłączeniu?

• 1 rok później...

Mam zamiar kupić 428i ale obawiam się że te 245km to trochę mało słyszałem że z boxem burgera da się wycisnąć 300km czemu z chipu na hamowni tyle nie wyciągają?? czy jest gdzieś wykres albo jakiś film mając jb4 ile samochód ma do 100?

PS: 428i to chyba bardzo podatna jednostka na tuning?