Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z moją betką. Chodzi o BMW e46 320D 150km 2000r. Wiem, że jest tu sporo tematów dotyczących tego auta. Szukałem ale nie znalazłem podobnego tematu. Wszystko zaczęło się w sobotę. Pojechałem na myjnie, umyłem auto a kiedy chciałem zapalić to tylko kręcił. A jak już zapalił to pochodzi z 5-10 sekund i gasł. I tak w kółko. Został wymieniony filtr (nie pamiętam nazwy) był cały czarny. Na komputerze wywala błąd od pompy. Po wymianie filtru problem ustąpił, w 99% ale auto mi raz samo zgasło odkąd je odebrałem w środę. Można uznać że problem nie do końca został rozwiązany. Występują też nie duże „falowania obrotów” nawet na ciepłym silniku. Ktoś może miał podobny problem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rocznik 2000 to przedlift czyli 136KM a nie 150KM. Błąd pompy paliwa wywala czy tejże vp44? Bo wg mnie tak to wygląda, jakby silnik paliwa nie dostawał.
Opublikowano
Tylko z tego co pamiętam są 2 pompy paliwa. Jedna pod progiem od strony kierowcy druga chyba przy silniku. Wszystko wskazuje, że paliwo dostarczane jest nierówno lub nie jest dostarczane. Sprawdź pompy :!: Możliwe, że paliwo jest nierówno dawkowane to też można wyregulować.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba zacząć od tego jaki masz silnik..czy pomyliłeś się z mocą czy z rocznikiem :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.