Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich członków forum,

Jestem posiadaczem bmw 335i z 2011 roku, auto ma 49tys przebiegu. Od wczoraj mam dziwna sytuacje z autem, dojeżdżając do świateł lub skrzyżowań auto schodząc z obrotów zwyczajnie gaśnie i sytuacja powtarza się za kazdym razem- dodam, iż jest to automat. Możliwe, iż jest to problem związany ze słynnym hpfp?

Opublikowano
Jesli chodzi o hpfp to mialbys problemy z odpaleniem. Polecam w pierwszej kolejnosci zrobic diagnoze komputerowa.
Opublikowano
Podłączylem auto pod komputer, ale nie wykazało błędów. Dodam jeszcze, ze wczoraj wieczorem miałem małe problemy z oddaleniem, a następnie pokazala sie kontrolka silnika. Spróbowałem odpalić auto za 15 minut i problemów nie było, kontrolka rownież sie nie pojawiła.
Opublikowano
Byłem u mechanika w moim mieście, ktory posiada komputer z oprogramowaniem, ale nie znam jego dokładnej nazwy. W każdym razie wyczytałem, ze przyczyna moze byc przeplywka powietrza, wiec sprawdzę ja jutro z samego rana.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak zapalił sie błąd na zegarach to musi być widoczny pod komputerem.

Pojedz do kogos innego niech sprawdzi porzadnym urzadzeniem diagnostycznym 2011r ze wzgledu na nowsze kodowanie potrzebuje porzadnego nowego urzadzenia lub programu pod bmw inaczej nic nie zobaczysz i beda Ci wlasnie wciskac ze nie ma bledu. Jak auto zgaslo to juz zlapalo blad tylko urzadzenie jest nie kompatybilne i go nie odczytuje.

Opublikowano
a nie jest to powód z systemem start/stop ktoś kiedyś pisał że jak sie ma słaby akumulator to ten system głupnie
Opublikowano
Z systemem start/stop to dzieje się tak jak staniesz że gaśnie i odpala od razu wtedy wina akumulatora. Najlepiej będzie jak weźmiesz jakiegoś magika podepnie się pod złącze i przejedziecie się, wtedy może z parametrów wiedzieć nawet co jest nie tak.