Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy koledzy,

Jestem posiadaczem modelu E87 118i z 2005 roku.

Od pewnego czasu samochód w dziwny sposób reaguje na pedał gazu, mianowicie na 2 biegu czasami zdarza mi sie wciskać gaz do podłogi i nic sie nie dzieje.

Dopiero w okolicach 2 tysięcy obrotów zaczyna przyspieszać w normalnym tępie.

To samo na 3 biegu itd.

Komputer nie pokazuje żadnych błędów.

Czesto tez nie przyspiesza w równym tępie, odczuwalne są skoki podczas przyspieszania itd.

Czy macie moze jakieś pomysły co to może być lub gdzie zacząć szukać?

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

Opublikowano
Hej sprawdz jaki masz filtr powietrza jak juz zapchany bedzie to nie dalej tyle "luftu" co ma i dlatego na niskich obrotach sie dlawi
  • 1 rok później...
Opublikowano

Jestem od niedawna posiadaczem BMW i podpinam sie pod temat poniewaz nie znalazlem konkretnej odpowiedzi, a mianowicie chodzi mi o przyspieszenie tego samochodu!

Przedtem bylem posiadaczem Toyoty D4D 177Km w dieslu i szczeze mowiac jestem troszke rozczarowany osiagami BMW bo myslalem ze przy 143km i benzynie osiagi beda podobne, chyba ze z moim autkiem jest cos nie tak?

Samochod nie przyspiesza odrazu naciskajac do podlogi na pedal gazu dopiero od 3-4 tys obrotow zaczyna w miare ciagnac.Filtr powierza jest czysty ,przeciwpylkowy wymienilem, poprzedni wlasciciel mial go w BMW serwisowane, chyba rozrzad i cewki zaplonowe nie byly wymieniane, autko ma 103000 przejechane.Zachowuje sie podobnie jak na tym filmiku -

Ten model jest po liftingu i nie wiem czy podlega akcji serwisowej jezeli chodzi o cewki zaplonowe!

Chce dodac ze mieszkam w niemczech.

Pozdrowienia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przedtem bylem posiadaczem Toyoty D4D 177Km w dieslu i szczeze mowiac jestem troszke rozczarowany osiagami BMW bo myslalem ze przy 143km i benzynie osiagi beda podobne

Co Cie rozczarowalo?To ze slabszy silnik ktory trzeba trzymac w obrotach nie zbiera sie tak jak mocniejszy silnik ktory ciagnie od dolu?

Porownaj swoje poprzednie auto z BMW 120d to sie nie rozczarujesz...

Jesli auto bylo serwisowane to wszysto masz w ksiazce serwiowej co i kiedy bylo robione