Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy w moim samochodzie zamontowane były klapki w kolektorze ssacym? Autko to 330D 184km 2000r. sedan
Opublikowano
Nie :) Klapki były przy 204 konnym silniku.
Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach...
Opublikowano
Jak kolega ma w 3.0d "A" to klapki powinny być .. chyba, że był zmieniany silnik-kolektor dolotowy to różnie bywa :wink: .
Opublikowano

hm a to ciekawe, nie wiedziałem, że przy M57 akurat w automatach były klapki, myślałem, że losowo :mrgreen:

w każdym razie ja wyciągałem ze swojego dA przy przebiegu jakoś 290 tys i jedna klapka była już w stanie agonalnym. Reszta ok. Różnicy w mocy nie zauważyłem ani jakichkolwiek różnic, dodam że mam 184 + Hamann Chip na ok. 215 koni

Opublikowano
Czyli jedynym sposobem aby się dowiedzieć czy mam klapki jest wyciągniecie kolektora :) szkoda bo już sie ucieszyłem jak zobaczyłem że piszecie że w manualu ich nie było
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W m57 e46 manual nie było klapek, tylko w at. W e39 chyba nie było reguły co do ich obecności :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.