Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy ktoś mógł by mi powiedzieć w jakim rozstawie zrobić otwory pod czujniki cofania (najlepiej w jakim rozstawie mierząc od tej górnej czarnej listwy)? Dodam że bede montował nieoryginalne czujniki. Pozdrawiam
Opublikowano

Polecam jednak kupić listwę pod PDC i w niej jakoś zamontować czujniki.

Jak coś spierniczysz przy wierceniu to zderzak do wymiany. W przedlifcie nie masz takiej listwy. W dedykowanej listwie mniejsze ryzyko, lepiej wygląda i prościej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Teź wstawiłem PDC w ori listwę, według tego DIY. Kupiłem nawet identyko czujniki:)

Nowa ori listwa pod czujniki kosztowała chyba 140zł, bo z używką był problem. Jedyny błąd w tym DIY to numer listwy pod Turasa. Powinien być 51128227570. To jest listwa pod PDC.

Opublikowano
Czujniki kupiłem już w kolorze auta a nie czarne więc montarz w listwie odpada. Interesował by mnie rozstaw otworów taki jak jest na przykład w poprzednim poście w linku w tej BMW compact.
Opublikowano
Kolego co do milimetra nie musi być - spójrz na zdjęcie. Od końca listwy przesuń się o jakieś 3-4 cm z obu stron, a przestrzeń między nimi podziel na równe części :)