Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://otomoto.pl/bmw-318-e90-318d-e90-sedan-a256652-fv23-inchcape-C35808322.html

Auto z rozliczenia w ASO. 318d, 143KM, manual, 75k przebiegu. 2009r.

jezdzilem nim zaraz jak klient odstawil:

- nie wchodzila jedynka

- szuralo na niskich obrotach

- poza tym, super

diagnoza aso i wymiana w inchcape wroclaw:

- nowa skrzynia biegow

- nowy dwumas (wymienili bo do niego jest ciezki dostep, a skoro juz zdejmuja skrzynie to czemu nie)

- nowy rozrzad

(podobno bmw ag pokrylo im polowe kosztow nowych czesci)

czyli wychodzi na to ze oprocz turbo auto praktycznie jak nowe (w srodku wszystko cacy).

jezli ktos jest z Wroclawia i moglby ze mna to auto obejrzec / ew. moglbym do niego na warsztat podjechac to jestem b chetny (oczywiscie za odpowiednim wynagrodzeniem $$$/%%% :) )

Czy kupno auta uzywanego z aso wiaze sie z jakimis dodatkowymi korzysciami? Jakies gwarancje itp?

Opublikowano
Niestety? Przecież tu nic poważnego się nie stało i widać, że naprawiano porzadnie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

No te foty tragicznie nie wygladaja, to ze wymienili czesc/pomalowali to normalne. Najwazniejsze tylko zeby zawieszenie/konstrukcja nie ucierpiala na wypadku/stluczce.

Na tym foto ewidentnie widac ze ktos czyms ostrym przejechal za blisko. Mi w identyczny sposob, w tym samym miejscu w pierwszym aucie w zyciu (cinquecento 18 lat mialem :)) zrobili robole drogowe to samo jakas koparka. sprawa na policji byla, bo uciekli ofkors

Opublikowano
Przecież tutaj widać, że nic nie ucierpiało. Widać, że auto spoko, a naprawa profesionalna. Jedź i oglądaj, weź na serwis i po sprawie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem moze jestem przewrazliwiony ale nie lubie mieć szpachli na aucie... :wink:
Opublikowano

A kojarzy ktos osobe z forum, ktora jest z Wroclawia z warsztatem ew. znawcę? :)

Auto stoi juz ze 3 tygodnie, takze nie spieszy sie chyba...

Opublikowano

To takie typowe, polskie.

A gdzie na tym zdjęciu widzisz szpachle? Może będzie trochę w miejscu zarysowania (ale co chcesz wycinać cały błotnik w takim przypadku), ale cala reszta to podkład.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie do końca tak jest... kilka aut w życiu sprzedawałem, i zdarzało się że na słowo "szpachla" często rozmowa się ucinała...

A w tym przypadku szpachli może być tyle że i czujnik lakieru nie złapie.

Opublikowano

Jak ktos jest dziwnym typem to szuka igły bez 2x lakieru. Ostatecznie skończy się tym, że kupi auto z wstawioną ćwiartką w kolor i będzie cieszył się, że miernik mu pokazuje 130um :norty:

Jak jest konkretnie zrobione to nie ma się czego bać. Tylko taka konkretna robota kosztuje, w tym przypadku w szanowanym się warsztacie pewnie pod 1000zł ;)

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano
Ostatecznie też BMW Inchape nie bierze byle padeł w rozliczeniu, bo to nie komis u Mirka, tylko szanująca się firma i sprawdzają auta, które biorą, chociażby do wyceny, prawda?

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano

Czy Ty jestes zdania, ze 09r z przebiegiem 75tyś polift powinien kosztować poniżej 50tyś? :duh:

Chciałbyś kupić 6 lat temu ten samochód za cenę 150tyś i teraz po jednej obcierce w dobrym stanie sprzedać go za tyle? Zobacz ile na zachodzie sobie życzą za takie... tylko tam nikt nie narzeka na te ceny, bo Niemiec nie bierze pod uwage sztrucla od turków, u nas to są wyznaczniki.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano

Kolego autorze, w tym miejscu możesz zakończyć przygodę z tym tematem.

Proponuję jechać, obejrzeć, obadać.

Bo twój temat został opanowany przez towarzystwo, które go zabiło. Towarzystwo, które w cale nie chce ci pomóc, mimo, że do tego niniejszy dział służy. Teraz to już tylko jałowa dyskusja będzie.

Nie ważne, czy za drogie pieniądze w Inchcape, czy po taniości sprowadzany od turka. Każdy temat w dziale pomocy kończy się tak samo.

Opublikowano
Dlaczego zakonczyc ? Każdy ma prawo wyrazić swoja opinie często zresztą oparta o jakies doświadczenie . Tutaj nawet nie można ocenic auta po zdjęciach - bo takich nie ma . Wszystko to jest wrozenie z fusow . Mnie osobiście nie podoba się ze auto które miało jakas tam przygodę ( faktycznie drobna ) jest wystawiane przez BMW Inchape jako bezwypadkowe . Dlaczego w ogłoszeniu nie ma zdjęć z tej przygody ? Kolega dowiaduje się o tym nieoficjalnie z forum . Cos tu jest nie tak . Oczywiście decyzja należy do zainteresowanego .
Opublikowano

Powiem tak. Wystarczy wziąć któryś z ostatnich postów, weźmy na ten przykład twój. Tak losowo wybrany, bez urazy.

Ja w nim nie widzę żadnej opinii, tym bardziej wynikającej z jakiegokolwiek doświadczenia.

Zgadzam się natomiast całkowicie z tym:

Wszystko to jest wrozenie z fusow .

Czy taki post, jak twój w czymkolwiek pomógł autorowi? Oboje znamy odpowiedź. I w tym właśnie kierunku idzie dyskusja. Jak w KAŻDYM temacie aut do oceny.

Mam nadzieję, że teraz wyraziłem się bardziej precyzyjnie.

Powodzenia dla autora w znalezieniu wymarzonego auta (tak, to moje pożegnanie z tym tematem; z przyzwoitości i szacunku dla autora).

Opublikowano
Dlaczego zakonczyc ? Każdy ma prawo wyrazić swoja opinie często zresztą oparta o jakies doświadczenie . Tutaj nawet nie można ocenic auta po zdjęciach - bo takich nie ma . Wszystko to jest wrozenie z fusow . Mnie osobiście nie podoba się ze auto które miało jakas tam przygodę ( faktycznie drobna ) jest wystawiane przez BMW Inchape jako bezwypadkowe . Dlaczego w ogłoszeniu nie ma zdjęć z tej przygody ? Kolega dowiaduje się o tym nieoficjalnie z forum . Cos tu jest nie tak . Oczywiście decyzja należy do zainteresowanego .

Ale gdzie to auto miało wypadek? W ogłoszeniu jest wszystko ok. Była zarysany głęboko błotnik, to nawet do kolizji nijak da się zaliczyć.

Opublikowano

Witam serdecznie, koledzy te auto nie jest bezwypadkowe i to jest oczywiste ponieważ był naprawiany element blacharski i nie ważne czy to była kolizja, stłuczka czy co tam innego. Tak naprawdę auto bezwypadkowe to takie gdzie nic nie było uszkodzone.

Co do auta to naprawa zrobiona przynajmniej na zdjęciach profesjonalnie i zgodnie ze sztuką, wymieniony element a nie klepany i szpachlowany, tak naprawdę podejrzewam ze i miernik pokaże 140-150 jedynie na łączeniu może wyjść więcej.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szczurek, ile ty to swoje sprzedajesz bo mi sie wydaje ze ponad pół roku? nie wyciągnąłeś wniosków że nikt go za tyle nie kupi ?? nie lepiej zejść z ceny i sprzedać zanim mu 10 latek stuknie? dziwi mnie czasem ludzka cierpliwość, szacunek
Opublikowano
Nie chce zbytnio robić off-topica ale odpowiem, w sumie to od grudnia, nie spieszy mi się jeżdżę sobie nią. Ale poniżej pewnej kwoty nie sprzedam, patrząc za ile sprzedają handlarze oszukując ludzi. Najwyżej będę jeździł nią cały czas a potem zostawię dziecku;)
Opublikowano
No dzwona miała konkretnego, więc czy ukrywasz coś czy nie i tak tego nie sprzedaż. Auto przydzwoniło bardzo mocno.