Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie, czy drzwi w e46 przed i po FL są takie same? Miałem przygodę parkingową i szukam sobie w kolorze pary prawych drzwi. Nie chciałbym się wrąbać na minę bo koszty przesyłek są znaczne. Zewnątrz sprawiają wrażenie identycznych, ale zastanawiam się czy nie ma niespodzianek związanych z montażem, śruby boczki itp.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do poprzedniej e46 też kupowałem drzwi "w tym samym kolorze", po założeniu okazało się, że pomimo tego samego numeru koloru, a nawet rocznika produkcji, drzwi okazały się w troszkę innym odcieniu i było to strasznie widać. Polecam nie kupować w ciemno z drugiego końca kraju, ale znaleźć gdzieś blisko, podjechać i przymierzać, bo można się niemiło zaskoczyć.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

Ja kupiłem błotnik w tym samym kodzie i nazwie lakieru. Jak dałem w miejsce starego było widać różnicę, dopiero po zamontowaniu nie widać ani trochę innego odcienia. Tak samo kupiłem drzwi (razem z błotnikiem) ale jeszcze czekają na montaż.

Świadomy byłem, że może się nie zgadzać dopiero wtedy miałem pół boku lakierować+cieniować. Dobrze trafiłem więc się nie opłaca.

Na oko nie kupował bym drzwi tylko dokładnie poprosił o nazwę i o kod lakieru.