Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Tak sie zastanawiam co mnie czeka jak bym zechcial przywiesc moj samochodzik do pl i tam zarejestrowac :?:

Sztuka jest pierwsza klasa i dlatego wpadl mi ten pomysl do glowy...

i co z przerejestrowaniem skoro auto jest zarejestrowane na mnie tylko ze tu w UK (co z umowa kupna-sprzedarzy :?:)

waszym zdaniem to lipa pomysl czy moze cos z tego byc?

dzieki.

Opublikowano
Tylko pewnie masz kierownice po prawej stronie, przelozenie na lewa strone jest raczej nie oplacalne, czytalem o tym kiedys w AŚ

Hehe, a ja właśnie czytałem, że opłacalne, bo auta są w TYCH krajach bardzo tanie w odsprzedaży, więc spokojnie. W Twoim przypadku nie ma odsprzedaży, więc nie wiem, czy to ma sens. Ogólnie, to są firmy, które się tym zajmują, jak poszukasz, to się dowiesz, jaka jest cena.

Ja osobiście bym tak nie zrobił, bo to auto będzie "przegrzebane" dokładnie, więc nie wierzę, że nic nie będzie skrzypieć itd.

Kai
Opublikowano

Czytalem kiedys o tym i przekladanie kerownicy jest jak najbardziej mozliwe. Jak to wyglada w rzeczywistosci to nie wiem, nigdy nie jezdzilem takim autem. Koszt to cos okolo 5000 zl - ale to tez zalezy od danego modelu...

Jest zdaje sie jakis warsztat w Lubinie ktory sie tym zajmuje.

Mariusz
Opublikowano
ostatnio dzwonilem do firmy zajmujacej sie przerabianiem LHD z pytaniem o przerobienie E34 540, koles za sama robocizne krzyknal 4000, a do tego jeszcze czesci...:?

No to jeszcze piekniej niz myslalem :mrgreen:

Mariusz
Opublikowano
Sam się kulam po UK i miałem podobny pomysł ale bliżej wgłębiając się w temat zrezygnowałem.Przy obecnej cenie aut w Polsce raczej nie warto.Zorientuj się ile miałbyś dać za przełożenie kierownicy(bo tylko takie auto możesz zarejestrować w kraju)i zorientuj się też za ile mógłbyś je tam sprzedać.Może ogólna suma owych kosztów pozwoliła by ci na kupienie pożądnego BMW z kierownicą po właściwej stronie.Ja myślalem kiedyś o Mercedesie C klase(98rok),w tym wypadku miałem dać 1000 euro za przekładke już pod kluczyk.Niby się opłacało ale szału w różnicy cenowej i tak nie było.Wiem ze sprawa łatwa i prosta jest jeśli chodzi o Ople.Są już w kraju w sprzedaży auta po przekładce i cenowo podobne do tych sprowadzonych z Niemiec.Więc :wink: ?Decyzja należy do Ciebie.Pozdrawiam.
Już po E30...teraz szukam...szukam...hmmmm....może E36 325 Cope.
Opublikowano
ostatnio dzwonilem do firmy zajmujacej sie przerabianiem LHD z pytaniem o przerobienie E34 540, koles za sama robocizne krzyknal 4000, a do tego jeszcze czesci...:? a jeden z forumowiczow, ktory wlasnie taka chcial sprzedac, napisal mi, ze przerobka bedzie kosztowac ok 1000 zl... :| ehhh....

Zadzwoncie pod ten numer +48 692 385 451 (najlepiej pytajcie o Levisa), numer wlasciciela warsztatu "Auto - Gumi - Lak", w ktorym z dwoch "anglikow" juz zrobili "ludzi". Warsztat znajduje sie w miejscowosci Zakrzewo k/ Złotowa w woj. wielkopolskim. Przekladali w BMW 530i V8 E34 touring i w fordzie escorcie - wlasnosc wlasciciela warsztatu. Auta jezdza do dzisiaj po polskich drogach, funkcjonuja i maja sie dobrze. Cena na pewno nie bedzie "kosmiczna".

Polecam :wink:

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano

W Polsce jest juz pare firm, ktore swiadcza takie uslugi.

Tak naprawde problemem moze byc jakosc przekladki. Ciezko zalozyc deske tak, zeby nic potem nie trzeszczalo, czesto nawiewy albo cala klimatyzacja nie dzialaja juz tak, jak powinny.

Krotko mowiac: mozna to zrobic dobrze, ale trzeba by miec naprawde zaufany i dobry warsztat, ktory przy tym nie wezmie horrendalnej kasy.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

witam

wielkie dzieki za wszystkie rady faktyczne

myslalem ze to latwiejsze bedzie

ale wylaczyliscie mnie z tego pomyslu jak najlepszy doktor :mrgreen:

a ceny BMW w Polsce z duzymi pojemnosciemi to normalenie szok!!!

gdzies na allegro wyczailem e-38 750iL za 23000PLN :duh:

(takie piekne auto a tak nisko upadla jego wartość)

pozdrawiam Jopek.