Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co koledzy myślicie o tym samochodzie? Chcę kupić poliftowego 330i (ewentualnie 325i), koniecznie sedan, ale takich samochodów jest jak na lekarstwo...

http://otomoto.pl/bmw-330-lift-231km-manual-idealna-C35768826.html

Modellbezeichnung: 330I

Ausführung: Europa

Typschlüssel: EV51

E-Code: E46 (4FL)

Karosserie: Limousine

Lenkung: links

Türen: 4

Motor: M54 - 3,00l (170kW)

Antrieb: Heckantrieb

Getriebe: manuell

Außenfarbe: Titansilber Metallic (354)

Innenraum: Stoff Jacquard/anthrazit (H9AT)

Produktionsdatum: 28.03.2002

Werk: Regensburg

Code Serienausstattung Standard Equipment

S411A Fensterheber elektrisch vorne/hinten Window lifts,electric,front/rear

S473A Armlehne vorne Armrest front

S520A Nebelscheinwerfer Fog lights

S548A Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

S550A Bordcomputer On-board computer

S832A Batterie im Kofferraum Battery in luggage compartment

S851A Sprachversion deutsch Language version German

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S167A Abgasnorm EU4 EU4 exhaust emissions standard

S210A Dynamische-Stabilitäts-Control Dynamic stability control

S226A Sportliche Fahrwerksabstimmung Sports suspension settings

S249A Multifunktion für Lenkrad Multifunction f steering wheel

S295A BMW LM Rad Exclusivstyling BMW LA wheel, star spoke 96

S302A Alarmanlage Alarm system

S320A Entfall Modellschriftzug Deleted, model lettering

S354A Frontscheibe grün Grünkeil Green windscreen, green shade band

S403A Glasdach elektrisch Glass roof, electrical

S423A Fussmatten Velours Floor mats, velours

S428A Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit

S431A Innenspiegel automatisch abblendend Interior mirror with automatic-dip

S441A Raucherpaket Smoker package

S465A Durchladesystem Through-loading system

S481A Sportsitz Sports seat

S488A Lordosenstütze Fahrer u. Beifahrer Lumbar support, driver and passenger

S494A Sitzheizung Fahrer/Beifahrer Seat heating driver/passenger

S502A Scheinwerferreinigungsanlage Headlight cleaning system

S508A Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A Regensensor Rain sensor

S522A Xenon-Licht Xenon Light

S534A Klimaautomatik Automatic air conditioning

S650A CD-Laufwerk CD player

S661A Radio BMW Business (C43) Radio BMW Business (C43)

S710A M Lederlenkrad M leather steering wheel

S785A Blinkleuchten weiss White direction indicator lights

L801A Länderausführung Deutschland National Version Germany

S863A Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe

S879A Bordliteratur deutsch On-board vehicle literature German

S915A Entfall Aussenhautkonservierung Delete clear coat

P972A Komfortpaket Comfort Package

P981A Comfort Plus Paket Comfort Plus package

Opublikowano

Cana nawet za przedlifta śmieszna wiec cudów sie nie spodziewaj ,

Dobre 330i polifty sprzedaja sie spokojnie od 27-33 tys serwisiwane te tansze zawsze beda miały cos robione ,chodzi o rdze

Nie wspomnę o wypadku jezeli cena bedzie atrakcyjna lub przelocie powyżej 400-500 tys .

Polift 325 sedan sprzedaje sie zadbany za 26-28 tys

Niestety na klienta trzeba poczekać ale jak przyjedzie to kupi ,dlatego większość handlarzy nie lubi czekać i spprowadzaja wlasnie takie cuda jak tu wkleiłeś :cool2:

19 tys za polifta :mad2: 330i do pierwszego kwietnia jeszcże mamy daleko . :cool2:

Ciekawi mnie po co ktos robi TUV i za pare dni sprzedaje go na export bez gwarancji :duh:

I znowu od prywatnego właścicielka :mrgreen: mysle ze te płace Turków i Arabów pozamykają bo handlarze polscy tylko kupuja od prywatnych :mrgreen:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Też mam podobne odczucia.

Chętnie bym kupił takiego zadbanego, tylko skąd go wziąć? Wolę dołożyć od razu, bo do tańszego i tak zaraz dołożę, a jeszcze przy tym będzie sporo nerwów i straconego czasu.

Na allegro ceny za 330i wahają się od 18 do 25k. Wyższe ceny mają jedynie jakieś zbajerowane M-Paki, które mnie nie interesują, bo to raczej nie na nasze drogi.

Pozostaje czekać spokojnie ;-)

Opublikowano

Miakem ładne 325i poszło do Gdańska nic niemalowane kupil ktos z tego forum .

Zobacz ceny na Mobile inorzebuegibdolicz akcyzectranspirtvi ci wyjdzie cena auta okazje sa na tureckich płacach

Tylko niecchcial byś widzieć tych aut przed przyjazdem do Polski .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Na Mobile ceny też są niektóre bardzo dziwne. Np. 330i z 2003r. za 57k zł. Do tego akcyza (wg. eurotax wartość samochodu chyba koło 17k zł :D ) i mamy ponad 60k za samochód 12 letni... To trochę przesada w drugą stronę.
Opublikowano
Takie są ceny za dobre auto, ale nie dla Polaków. Sam to przemnożyłeś i tak to wychodz, dla łowców skalpów szok, a tam to normalne. I nie ma w tym żadnej przesady, to znaczy dla nas jest, bo niektórzy nie potrafią zrozumieć, że tam rynek aut używanych rządzi się innymi prawami.
Opublikowano
Pisałem kiedyś ze mam znajomego który ma na bawari około 20 e46 tylko zadna nie jest poniżej 10 tys euro ceny dla Niemców i austryjakow ,
Opublikowano
Nie mogę teraz tego znaleść aje ktoś już wrzucal to auto i był link do mobile albo autoscouta gdzie jego cena wynosiła 6500€ nie wiem gdzie podział się ten temat
  • Moderatorzy
Opublikowano

Z opłatami wyjdzie 25 więc już mniej atrakcyjna cena.

60 tyś zł za e46 (nie M3) to nie jest cena za dobre auto tylko cena dla idiotów.

Niektórzy tutaj myślą że nikt poza nimi nie bywa w europie i uwierzy że 12 letnie e46 i e39 niemcy i austriacy kupują po 15 tyś eur. Oto więc nie, nie kupują. Taką kwotę wpłacają jako pierwszą wpłatę i wyjeżdżają z salonu F30 albo F10. Takie auta po prostu wiszą sobie na ogłoszeniach po kilkanaście miesięcy. 330 to nigdy nie będzie M3 żeby opłacało się ją trzymać jako lokatę kapitału. Ok 30-35 tyś owszem, ładne auto tyle może kosztować w wersji topowej. Reszta to senne marzenia.

Pozdrawiam.

Opublikowano

60 tyś zł za e46 (nie M3) to nie jest cena za dobre auto tylko cena dla idiotów.

Niektórzy tutaj myślą że nikt poza nimi nie bywa w europie i uwierzy że 12 letnie e46 i e39 niemcy i austriacy kupują po 15 tyś eur. Oto więc nie, nie kupują. Taką kwotę wpłacają jako pierwszą wpłatę i wyjeżdżają z salonu F30 albo F10. Takie auta po prostu wiszą sobie na ogłoszeniach po kilkanaście miesięcy. 330 to nigdy nie będzie M3 żeby opłacało się ją trzymać jako lokatę kapitału. Ok 30-35 tyś owszem, ładne auto tyle może kosztować w wersji topowej. Reszta to senne marzenia.

Pozdrawiam.

W końcu ktoś zdrowo myślący! Brawo! :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

Opublikowano

Pozdrawiam.

Dla biedaków sa auta e46 po 3 tys euro dla frajerów f10 z wstawiona duuuupa ale w dobrej cenie .

Nikt ci nie każe każe kupować e46 w cenie 7-10!tys euro twoja kasa twoj wybór , i tak większość jeździ autami po dużych dzwonach udając greka .

Opublikowano
Nie mogę teraz tego znaleść aje ktoś już wrzucał to auto i był link do mobile albo autoscouta gdzie jego cena wynosiła 6500€ nie wiem gdzie podział się ten temat

Tego nie rozumiem. W Niemczech kosztował 6500 ojro, a u nas 19000 zł?

Opublikowano

Pozdrawiam.

Wydawało mi się właśnie, że 25 tys. to jest taka cena w miarę normalna i rozsądna za ten rocznik. Ale 30-35 tys. za auto 12-13 letnie to jest trochę wygórowana cena, nie wspominając o 50 :roll:

• Moderatorzy
Opublikowano

Pozdrawiam.

Dla biedaków sa auta e46 po 3 tys euro dla frajerów f10 z wstawiona duuuupa ale w dobrej cenie .

Nikt ci nie każe każe kupować e46 w cenie 7-10!tys euro twoja kasa twoj wybór , i tak większość jeździ autami po dużych dzwonach udając greka .

Zenon ale nie popadajmy w skrajność, napisałem 30-35 tys zl a nie 3 tys € :8)

Opublikowano
Nie mogę teraz tego znaleść aje ktoś już wrzucał to auto i był link do mobile albo autoscouta gdzie jego cena wynosiła 6500€ nie wiem gdzie podział się ten temat

No właśnie :? Nie wiem co się stało z tym tematem, ale jestem przekonany ze to auto juz widziałem... Ktoś może potwierdzić:D czy mam jakieś omamy

Opublikowano

Pozdrawiam.

Nie zapominaj, że w tych "bogatych" krajach 3/4 społeczeństwa żyje na średnim poziomie, da się przeżyć ale bez fajerwerków i to dla nich jest taka oferta. I jeszcze na tyle ich stać, a u nas nie do pomyślenia, bo mnożymy te ojraki x 4 i niektórzy tracą przytomność. Jedz zarabiaj tam, a zobaczysz, że nie odczujesz wielkiego uszczerbku w budżecie przy zakupie takiego auta. No chyba, że z zarobkami średniej krajowej u Niemca, porywasz się na modele o kilka szczebli wyższe. Tam się nie da kupić czegoś co jest dobre, za niewielkie pieniądze.

Opublikowano

Cena bardzo ciekawa, pojechałbym obejrzeć i sprawdzić na serwisie ;) Ale najpierw to sprawdzić zdjęcia spod maski i potwierdzić przebieg w ASO. Podstopnica i lotka na klapie dołożone.

Pojechałeś grubo :mrgreen: Cena jak cena, kto bogatemu zabroni wydać 12k euro na e46 lub e39?
Opublikowano

No właśnie :? Nie wiem co się stało z tym tematem, ale jestem przekonany ze to auto juz widziałem... Ktoś może potwierdzić:D czy mam jakieś omamy

Panowie wydawało się wam.

Była srebrna e46 w dieslu, na takich samych felgach w podobnej scenerii zdjęciowej. Tamta była w M paku

http://allegro.pl/oplaconalift-prawdziwy-m-pakiet-bezwypadek-skory-i5038563307.html

A tu Marek znalazł jej ogłoszenie w Niemczech

http://ww3.autoscout24.de/classified/266027998?asrc=st|as

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

Pozdrawiam.

Mysle ze nie powinieneś się wypowiadać w temacie rynkow samochodowych których kompletnie nie znasz .

Opublikowano

Pozdrawiam.

Mysle ze nie powinieneś się wypowiadać w temacie rynkow samochodowych których kompletnie nie znasz .

:cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

• Moderatorzy
Opublikowano
No tak, to że nie jestem typowym mirkiem który usilnie promuje swoje auta na forum, nie zawsze idealne zresztą, to od razu znaczy że nie znam rynku :lol: :lol: :lol:
Opublikowano
Czy ja promuje jakies swoje auta ? Roznimy się tym ze ja mieszkam w Niemczech i dla mnie nie jest szokiem cena 1500 euro za Vw polo 6n z 96 roku w dobrym stanie ze "swiezym " przeglądem . Twój komentarz na temat cen na niemieckim rynku był co najmniej nietrafiony .
  • Moderatorzy
Opublikowano

Nie mówiłem o Tobie.

Na bieżąco śledzę ceny BMW w rejonie Frankfurtu nad Menem bo mieszka tam kilka bardzo bliskich mi osób i czasem nawet coś przywożą - nie na allegro tylko dla kogoś z rodziny czy przyjaciół. I widzę które ogłoszenia wiszą już po pół roku i dłużej - to właśnie takie auta o których wcześniej pisano. Nikt mi nie powie że schodzą na pniu i niemcy się o nie zabijają. W samym Frankfurcie gdzie bywałem często większość samochodów to 2-5 latki. Na tym buduję swoją opinię. Oczywiście istnieją wyjątki od reguły ale ciężko powiedzieć że to takie oczywiste.

Bardzo często tutaj kolega Zenon pisze że jedynym wyznacznikiem cen samochodów używanych w Polsce są ceny niemieckie. Z tym również cieżko mi się zgodzić. Tak, nasz rynek jest zgwałcony przez ogromne ilości złomów i ulepów ale ma on również inne strony. Podam przykład, szukaliśmy dla kolegi E90 LCI, 320d, miał być xenon, nawigacja i jakiś normalny kolor. W niemcowni po dwóch miesiącach śledzenia ogłoszeń nic ciekawego, albo wersja total bieda po flocie, albo cena właśnie z rodzaju kosmicznych. W końcu trafiliśmy w Krakowie samochód z 2009 roku, od pierwszego właściciela, z serwisem do końca w ASO, ani jeden element malowany. Wyposażenie - bixenon skrętny, czujniki zmierzchu i deszczu, duża navi, logic 7, grzane fotele, szyberdach. Takie auto kosztowało w niemczech kosztowało by jakieś 3-4 tyś euro więcej + opłaty. Więc chyba nie zawsze warto bazować tylko na rynku DE.

Pozdrawiam.