Skocz do zawartości

zagadka póki co nie do pokonania.. pomocy!! e39 2.8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=72&t=117890

witam. mam e39 528 + lpg 95r. i mam pewien problem. otóż po podpieciu do kompa okazuje się że jest problem z nadmierną ilością powietrza.. około 180 - 200 kg/h a ponoć powinno być w granicach ~20.

jadąc spokojnie do około 2.5 tys obrotów jest niby ok. po jakimś gwałtownym przyspieszeniu odpala się błąd skrzyni biegów i działa w trybie awaryjnym, silnik wibruje przy przyspieszaniu (na wolnych obrotach jest ok) auto słabo przyspiesza i gaśnie. Wymieniłem przepływkę ale jest to samo.. brak mi pomysłów na to gdzie dalej szukać usterki.

byłbym wdzięczny za sugestię gdzie powinienem szukać rozwiązania tej zagadki.

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może lewe powietrze? Nieszczelność gdzieś pęknięty przewód podciśnienia lub guma dolotowa za przepływomierzem.

Ogólnie na odległość nikt Ci nie znajdzie usterki dobry mechanik sobie poradzi sam jak nie masz wiedzy nie wiele zwalczysz.

Opublikowano
no wlasnie jakies lewe powietrze próbowałem znaleźć ale poki co lipa.. a tym zmywaczem to gdzie konkretnie psiknąć? przepływka siemensa. a przepustnica takich jaja robic by nie mogła?
Opublikowano
W dolocie. Psikaj mocno dużo. Nie żałuj. Jak zwiększy obr tzn ze jest nieszczelności. Zmywaczem, samo start plak. Różne rzeczy ludzie używają. Plaka nie polecam. Izopropanol tez działa.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.