Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak w temacie. Czy ktoś z was mógłby wytłumaczyć mi dlaczego wg BMW nie mogę zamontować do swojego auta na przednią oś zestawu BBK Performance, natomiast taki zestaw jest już dostępny dla roczników młodszych tzn. 2006 w górę? Czy pod względem konstrukcyjnym przednia oś rożni się od wersji z początku produkcji? Mój vin kt56286. Pytam, bo chciałbym zamontować taki zestaw u siebie, mam nawet na oku jeden w atrakcyjnej cenie, natomiast nie chcę podejmować decyzji o jego kupnie w "ciemno". Pozdrawiam :wink:
Opublikowano
A jaki konkretnie masz zestaw na myśli?

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Chodził mi po głowie dokładnie taki zestaw jak na zdjęciu:

http://i.imgur.com/K5uiDS7.jpg

Nr katalogowy bodajże 0444738 pod tarcze 338x26mm. Chciałbym zamontować tylko na przednią oś. Ewentualnie zestaw z f3x, ale mam na uwadze to, że chciałbym się zmieścić we feldze 18", a w przypadku nowszych wersji zestawu nie wiem czy to możliwe :cry:

Opublikowano
Rozumiem teraz o jaki zestaw Ci chodzi, mianowicie z tego co pamietam to z początku produkcji tzn. 2005 roku inne było mocowanie zacisków ale głowy nie dam, wiem również że te hamulce powinny pasować do mniejszych silników czyli twojego również, możesz jedynie to zweryfikować po sprawdzeniu rozstawu śrub do montażu zacisku, ja na razie mam kontuzję więc nie sprawdzę Ci tego rozstawu ale może jakiś kolega mógłby to sprawdzić czy są jakieś różnice, no chyba że Ci sie nie spieszy to jak wyzdrowieje to Ci zmierzę ten rozstaw.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Może być tak jak mówisz i rzeczywiście rozstaw może zadecydować o spasowaniu tego zestawu. Na razie mi się nie śpieszy, aukcja którą śledziłem na niemieckim ebayu minęła, a nie chciałem na razie kupować zacisków po zasięgnięciu informacji, że teoretycznie nie są przeznaczone do mojego auta. Jakbyś miał informacje dotyczące rozstawu to proszę daj znać :)
Opublikowano
Może być tak jak mówisz i rzeczywiście rozstaw może zadecydować o spasowaniu tego zestawu. Na razie mi się nie śpieszy, aukcja którą śledziłem na niemieckim ebayu minęła, a nie chciałem na razie kupować zacisków po zasięgnięciu informacji, że teoretycznie nie są przeznaczone do mojego auta. Jakbyś miał informacje dotyczące rozstawu to proszę daj znać :)

Kolego B-T-K masz takie same zwrotnice jak ja w e81 120d i taki zestaw ze zdjęcia na pewno podchodzi do twojego auta, bo to zestaw performance do 1er. Ja miałem w 120d założone hamulce z 330i (tarcza 330x24) a teraz mam hamulce z mojej 335i (348x30), wszystko pasuje P&P rozstaw śrub zacisków jest identyczny inne są tylko jarzma bo tarcza ori jest w 1er cieńsza (24mm) :D Zestaw performance ma tarcze 338x26 i jarzmo z zaciskiem, w/g mnie powinno pasować bezproblemowo , choć jak piszesz wcześniej w/g katalogu nie występuje zestaw performance do twojego auta :oops: ale jeżeli piasty są takie same to gdzie jest różnica ????

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Opublikowano

Kolego B-T-K masz takie same zwrotnice jak ja w e81 120d i taki zestaw ze zdjęcia na pewno podchodzi do twojego auta, bo to zestaw performance do 1er. Ja miałem w 120d założone hamulce z 330i (tarcza 330x24) a teraz mam hamulce z mojej 335i (348x30), wszystko pasuje P&P rozstaw śrub zacisków jest identyczny inne są tylko jarzma bo tarcza ori jest w 1er cieńsza (24mm) :D Zestaw performance ma tarcze 338x26 i jarzmo z zaciskiem, w/g mnie powinno pasować bezproblemowo , choć jak piszesz wcześniej w/g katalogu nie występuje zestaw performance do twojego auta :oops: ale jeżeli piasty są takie same to gdzie jest różnica ????

Bardzo dobra odpowiedź speca od tych spraw :cool2:

Mnie się również wydaje że powinno to pasować, no chyba że chcesz to mogę Ci sprzedać mój zestaw hamulców z mojego auta czyli 348x30 w super stanie :D

Opublikowano
Dziękuję koledzy za zainteresowanie sprawą i odpowiedź :) Będę jeszcze drążył temat odnośnie zestawu Performance pod kątem spasowania do mojego modelu samochodu, żeby mieć 100% pewności. Jeżeli nie podejdzie to dopuszczam możliwość montażu ori hebli z innej e9x, także kolego czerwony330d dziękuję za propozycję, będę ją miał na uwadze :wink:
Opublikowano
Sory za offtop ale mam jedno pytanie, podobno hamulce 4 tłoczkowe M pasują (od F'ek te niebieskie) bezproblemowo do e90 na przod, mam tutaj pytanie co trzeba dokładnie zrobic żeby pasowały one tez na tył samochodu?
Opublikowano
Sory za offtop ale mam jedno pytanie, podobno hamulce 4 tłoczkowe M pasują (od F'ek te niebieskie) bezproblemowo do e90 na przod, mam tutaj pytanie co trzeba dokładnie zrobic żeby pasowały one tez na tył samochodu?

Kolega czerwony330d z tego co się orientuję w najbliższym czasie będzie montował taki zestaw przód+tył w swoim samochodzie, więc będzie wiarygodnym źródłem co i jak. Jakie dokładnie różnice są w przypadku tylnej osi nie wiem, być może inne jarzma? Pozdrawiam