Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegóś czasu mam 318i e46 i zastanawiam się nad założeniem ringów ,na początku chciałem odrazu brać te z możliwością zmieniania kolorów jednak okazało się ,że muszę mieć soczewkowe a takich niestety nie mam :evil: .

Mam zwykłe reflektory z żółtym światłem rocznik 2000 sedan. Więc proszę o pomoc w doborze ringów jak i z ich kolorem , zastanawiałem się nad złotymi(żółtymi) bo na początku jak zmieniłem lampki na te blue vision philipsa za 120 to padły po miesiąciu -.- :roll: . Tak więc jakie ringi i czy ewentualnie zainwestować w jakieś żaróweczki i białe ringi hmm?

http://imageshack.com/a/img537/2166/7sPN6K.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zakładaj, będzie szacun na wsi :cool2:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51RFpr6xSCL.jpg

Opublikowano

Przepraszam. Czy to jest edycja PINK VISION ?

Opublikowano
Zdecydowanie białe albo w ostateczności żółte. Inny kolor odradzam.
Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach...
Opublikowano
Nie było. W E39 były i od E60 w górę są.
Opublikowano
Dzięki za odpowiedź no właśnie się zastanawiam nad białymi http://allegro.pl/4x-ringi-ccfl-swiatla-dzienne-bmw-e36-e38-e39-e46-i4985112980.html myślicie ,że te są dobre za 85? bo są jescze jakieś led smd i inne bla bla i w sumie kosztują więcej a nie wiadomo czy są lepsze czy gorsze . Jako ,że nie mam soczewki to te ringi chyba muszą mieć wszystkie taki sam wymiar . Drugie pytanko to to jakie żarówki wsadzić bo przecież nie będe jeżdził na białych ringach i żółtych światłach :shock: . Orientuje się ktoś może ile kosztuje założenie takich ringów ,z tego co czytałem to strasznie dużo pierdzielenia sięz tym jest :P.
Opublikowano

Różnica między SMD a CCFL jest taka, że w SMD masz diody. Świecą one mocniej niż CCFL, można wykorzystać je do jazdy dziennej ale z bliska widać, że światło nie jest pełne na całym ringu, widać szpary między diodami - źródłem światła. W CCFL natomiast jest bardzo ładne światło i światło to w ringach jest pełne dając bardzo ładny efekt. CCFL nie za bardzo nadają się do jazdy dziennej ale wieczorami i w nocy dają lepszy efekt niż SMD. Jeśli chodzi o trwałość, to zdecydowanie SMD wytrzyma dłużej, CCFL lubi czasem padać. Ja w swoim mam CCFL, wybrałem je ponieważ moim zdaniem ładniej się prezentują, a podczas dwóch lat korzystania raz tylko spalił mi się jeden ring który wymieniłem na nowy.

Montaż jest banalny. Można to zrobić samemu. Lampa nie jest klejona a trzyma się na 6 zatrzaskach. Nie ma konieczności nawet jej demontażu. Odkręcasz kierunki, brewki pod lampą i ściągasz klosz. Mocujesz ring a kabelki przeciągasz poza lampę, jest nawet sporo miejsca na ich przeciągnięcie kabla.

Nigdy nie miałem problemów z diagnostą, ja do tego podświetliłem sobie kierunki dla uzyskania obrysówek jak w USA.

A co do żarówek ja mam Bosch Pure Light. Co prawda szybko się palą ale lepsze światło jest od zwykłych żarówek. Minusem jest żywotność... :(

Opublikowano

Przepraszam. Czy to jest edycja PINK VISION ?

edycja AGRO VISION

ja do tego podświetliłem sobie kierunki dla uzyskania obrysówek jak w USA.

Nie miałeś nigdy problemów ze smerfami? Mi ostatnio chcieli dowód zabrać własnie za te świecące kierunki :?

Opublikowano
mi auto z kierunkami usa nie przechodzilo przegladu, musialem je wylazcac na przeglad. do tego ostatnio misiaki powinely mi dowod wlasnie za to, ale obylo sie bez mandatu bo troche posciemnialem i w sumie chyba trafilem na spoko policjanta. jezdzilem z kierunkami z pol roku i nikt sie nie czepial, az trafil sie bardziej kumaty pan policjant i po dowodziku ;) kumplowi tez wlaczylem kierunki to po tygodniu my wylaczalem, bo pozbyl sie dowodu ;)
Opublikowano
mi auto z kierunkami usa nie przechodzilo przegladu, musialem je wylazcac na przeglad. do tego ostatnio misiaki powinely mi dowod wlasnie za to, ale obylo sie bez mandatu bo troche posciemnialem i w sumie chyba trafilem na spoko policjanta. jezdzilem z kierunkami z pol roku i nikt sie nie czepial, az trafil sie bardziej kumaty pan policjant i po dowodziku ;) kumplowi tez wlaczylem kierunki to po tygodniu my wylaczalem, bo pozbyl sie dowodu ;)

Ja jeździłem tak 3 lata ;) ostatnio dostałem upomnienie chociaz jak teraz tak sobie przypominam to chyba sam do konca nie byl przekonany czy moze tak byc czy też nie bo gapił sie w ten kierunek z 10 minut :)

Opublikowano
to pewnie nie wiedzial o co chodzi :P ja naklamalem ze mam wersje sciagnieta ze stanow to od razu chcial zebym wlaczyl tylne przeciwmglowe (w wersjach usa nie ma) ale ze mam ledy to powiedzialem ze zmieniane po przyjezdzie ze stanow :P wytlumaczyl mi pieknie ze obrysowka w takim kolorze moze byc ale kierunek niestety nie moze sie swiecic i powinal dowodzik :D
Opublikowano

Może ja jeźdzę do niekumatego diagnosty i trafiam na niekumatych policjantów :D

Raz może zapytał policjant dlaczego kierunki się palą, a ja mu na to że tak z fabryki wyjechała. :D a tak przez dwa lata bez żadnych problemów.

Coraz więcej samochodów widzę z podświetlonymi kierunkami. A E60 ma pomarańczowe diody seryjnie które świecą cały czas nad kierunkiem a podobno inne światło niż białe czy żółte zabronione...

Opublikowano

Założyłem ringi jako światła stopu. Palą się razem z tymi do jazdy dziennej, jak włącze postojowe to palą się same ringi, zamiast tych małych żaróweczek.

DO tego policja się nie czepia. Mam je podłączone też do oświetlenia wewnętrznego, zatem jak otwieram auto to wraz ze światlem wewnątrz zapalają się ringi.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Założyłem ringi jako światła stopu

Jak to zrobiłeś? :)