Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Co sądzicie o tym egzemplarzu?

http://otomoto.pl/bmw-318-e46-C35828335.html

Model description: 318Ci

Market: Europa

Type: BV71

E-Code: E46 (2)

Chassis: Coupé

Steering: links

Doors: 2

Engine: N42B20 - 2,00l (105kW)

Drive: Heckantrieb

Transmission: manuell

Body Color: Topasblau Metallic (364)

Upholstery: Stoff Tex 2000/tecnograu-(arbeitsna (J1TF)

Production date: 03.04.2002

Assembled in: Regensburg

Code Serienausstattung Standard Equipment

S255A Sport-Lederlenkrad Airbag / Sports leather steering wheel

S548A Kilometertacho / Kilometer-calibrated speedometer

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S279A BMW LM Rad Sternspeiche 45/ BMW LA wheel star spokes 45

S302A Alarmanlage / Alarm system

S403A Glasdach elektrisch/ Glass roof, electrical

S441A Raucherpaket/ Smoker package

S502A Scheinwerferreinigungsanlage/ Headlight cleaning system

S520A Nebelscheinwerfer / Fog lights

S522A Xenon-Licht / Xenon Light

S534A Klimaautomatik/ Automatic air conditioning

S550A Bordcomputer/ On-board computer

S650A CD-Laufwerk / CD player

S661A Radio BMW Business (C43)/ Radio BMW Business (C43)

S785A Blinkleuchten weiss/ White direction indicator lights

S855A Sprachversion italienisch/ Language version Italian

S863A Händlerverzeichnis Europa / Retailer Directory Europe

S877A Entfall Überkreuzbedienung / Delete cross-pattern operation

S884A Bordliteratur italienisch / On-board literature, Italian

S915A Entfall Aussenhautkonservierung / Delete clear coat

S928A Reifensteuerung / Tire control

Wiem wiem, że za takie pieniądze to...chciałbym jednak dowiedzieć się co jest z nią nie tak :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Może tylko takie moje wrażenie, ale rynienka po prawej stronie (nadkole) chyba jest malowana bo błyszczy jak nowa :d
Opublikowano

Okej okej :wink: pośmiejcie jeszcze z ledowych lamp :D a poważnie to moglibyście mi powiedzieć do czego można się "przyczepić" przeglądając to ogłoszenie?

Zgadza się, prawa strona była malowana, pytałem przez telefon :wink:

Opublikowano

No, się świeci ta poducha.

Ale bez podpięcia pod kompa, niema zdalnej weryfikacji ww. błędu.

Może to być np. mata pasażera, napinacze pasów, złamane instalację drzwi jak również wywalona któraś z poduch.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

Jak chcesz się doczepiać to zapytaj czemu radio wymienił i skalał deskę tą szpetotą :P

Poza tym (no i ringami :P) auto wygląda na prawdę ładnie.

Opublikowano

Chyba tez to bede wklejal do ogłoszeń zeby mieć spokój :mrgreen:

Niniejsze ogłoszenie jest wyłącznie informacją handlową i nie stanowi oferty w myśl art. 66, § 1. Kodeksu Cywilnego. Sprzedający nie odpowiada za ewentualne błędy lub nieaktualność ogłoszenia.

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Sprzedający twierdzi, że sprzedał radio i za te pieniądze zrobił matę pasażera. Dziwne tylko, że nie usunął błędu... Co o tym myślicie?
Opublikowano
Ciekawe co jeszcze sprzedał żeby założyć te ringi, strach pomyśleć.

Felgi i opony na lato :wink: fatygować się i jechać obejrzeć? Mam około 50 km, więc nie jest to duża odległość

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Piękna perełka w MPaku i aluminiowymi dywanikami

http://otomoto.pl/bmw-318-e46-cabriolet-C35844772.html

Miszcz :norty: ciekawe jak długo stoi :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
50km to rowerem zajedziesz. Tylko w takim przypadku można się pofatygować. Tylko pózniej zdaj relację. Ja jestem ciekawy doznań estetyczno-mechanicznych.
Opublikowano

Samochód został obejrzany, co prawda nie w pełni profesjonalnym okiem, ale i tak sporo się znalazło.

Właściciel ma samochód od dwóch lat i jedyne co mu się przydarzyło to najechanie na krawężnik co skutkowało zarysowaniem zderzaka i urwaniem atrapy. W miejscu kolizji czyt. lakierowanego elementu (która to kolizja była wynikiem uderzenia w słupek "wie pan, tylni napęd, no i uderzył") nie ma śladów korozji. Jak zresztą na całym samochodzie. Wypisane w ogłoszeniu wymienione elementy faktycznie są nowe. Niestety nie ma na to żadnych dokumentów. Z rzeczy do zrobienia jest silniczek od klimatyzacji, wtyczka pod siedzeniem oraz odma do wyczyszczenia. Samochód jeździ na castrolu 10w40 :duh: Co do wrażeń z jazdy... Nic nie puka, nic nie stuka :P nie ma wycia z dyferencjału, układ kierowniczy jak i skrzynia biegów działają precyzyjnie. Zastałem niestety ciepły silnik co uniemożliwiło mi ewentualne wysłuchanie stuków z rozrządu, o którego wymianie właściciel nic nie wie, a samochód ma prawie 230k na liczniku. Jak na moje oko przebieg jest autentyczny. Kierownica, fotel kierowcy jak i pedały są lekko wytarte. Zauważyłem również wymienioną przednią szybę, o której to właściciel również nic nie wie.

To chyba wszystko, gdyby ktoś miał pytania to słucham :) Chciałbym też znać wasze opinie :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chcesz kupić e46 coupe za 15k, mieć oryginalny lakier, oryginalną szybę i nie wkładać jakieś..300pln na naprawę 3 rzeczy na starcie? :shock: pomijam kwestię oleju, bo to rzeźnia..mimo wszystko proponuję zejść mocno na ziemię :duh: po auto bez wkładu to bym wybrał się do salonu..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Chcesz kupić e46 coupe za 15k, mieć oryginalny lakier, oryginalną szybę i nie wkładać jakieś..300pln na naprawę 3 rzeczy na starcie? :shock: pomijam kwestię oleju, bo to rzeźnia..mimo wszystko proponuję zejść mocno na ziemię :duh: po auto bez wkładu to bym wybrał się do salonu..

Polskie realia :cool2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

Hehe :D Dziękuję za krytykę, a teraz parę słów wyjaśnienia. Od początku nie byłem nastawiony na kupno tego samochodu, bo za taką cenę to... Pojechałem obejrzeć z czystej ciekawości, nie zabierając ze sobą ani miernika lakieru ani mechanika z komputerem. Nie wiem co by tam wyszło i szczerze mówiąc mnie to już nie interesuje :) Nie, nie szukam auta bez wkładu finansowego. Ale po edukacji na tym forum ustaliłem sobie normy za jaką cenę można kupić jaki samochód. A za jaką można wpaść na minę.

A i jeszcze coś mi się przypomniało... Przy wysokich obrotach ok. 6 tys po zmianie biegu na wyższy czuć było mocne szarpnięcie. Wie ktoś może czym mogłoby to być spowodowane?