Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam dylemat dotyczący zakupu BMW. Zastanawiam się czy kupić e46 coupe czy sedana. Koniecznie musi być automatyczna skrzynia biegów i silnik taki żeby samochód dobrze się zbierał i nie zamulał przy np wyprzedzaniu ale jednocześnie żeby było jakieś znośne spalanie, a nie typu np 12 czy 15 litrów... nie robi mi różnicy czy będzie to przedlift czy po lifcie (z wyjątkiem sedana 320d z 136km, przedlift tylko 3.0d). Pomóżcie mnie nakierować na odpowiedni silnik i rodzaj czy sedan czy coupe. Moje środki na samochód to max 15000zł.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie porywaj się nawet na 320d po lifcie z tą kwotą, tym bardziej na 330d. Jakąś nie najmocniejszą ale ciągle fajną R6 pewnie znajdziesz. Kolega w sobotę kupił 318i touring za niecałe....12tys. Straszny golas, nawet klima na pokrętła ale za to zadbany i z potwierdzonym 246tys km przebiegu.

Szukaj sedana, bo coupe zawsze są droższe a wg mnie wcale nie ładniejsze a na pewno mniej praktyczniejsze.

Opublikowano

Za 15 tys nie kupisz w dobrym stanie E46 ( nie licząc opłat ) chyba, że masz co najmniej 5 tys jeszcze na poprawy. Temat wałkowany jak ciasto..

Pasował by tu diesel, ale są też oszczędne benzyny. Poleciłbym ci n42 w wersji 143 konnej, oszczędny i daje do pieca, po kilku modyfikacjach równa się 323, ale ciężko o taki silnik w dobrym stanie.

Ceny dobrego E46 zaczynają się od 20 tys, na to wychodzi. :(

Nie sugeruj się opiniami debili, którzy kupili swoj E46 za 4 tys...

@lord_Simon Ma tutaj racje. Co to wyglądu sedan z m pakietem i sportowym zawieszeniem wygląda o niebo lepiej :) + alu 18 lub 17 to bajka.

Opublikowano

Kolego Nie ze niekupisz e46 za 15 bo to mał na dobry silnik ble ble ble

http://otomoto.pl/bmw-330-e46-e46-coupe-perfekcyjny-stan-mega-zadbana-C35891781.html

to przykład ogladałem to auto jak ktoś chce mam wydruki błedów i co znalazłem w tym aucie reklamowane na forum jako zajebiste i co z tego wyliczyłem że trzeba wszadzić na dzień dobry 4koła aby zgadzał się opis a auto warte max 17k

Jedz aby blisko weż kogoś z pasoftem, inpą i obeznanego w blacharce miernik możesz zabraż ale zycie udowadnia że wymina błotnika w kolorze lub lakier na gołą blache załatwia sprawęi miernik wsadź w buty

ze zdjęć można już wywnioskować brak wygłuszenia w komorze itp....

moja e46 była kupiona za 22k i w przeciągu 3 lat wydałem lekko 10k nie żebym musiał 60 tyś km 4 razy tarcze i klocki przód wahacze,3 kpl opon,pompa paliwa wody tolki paski akumulator jeż i wiele innych mam na wszystko rachunki

Jaką kolwiek igiełkę byś nie kupił zawsze sprzedajacy chce cię nabić w butelkę ot tyle

Opublikowano
Nikt jeszcze nie sprowadził go na ziemię? Nie ma szans by kupił ZADBANE e46 za taką cenę. Możesz wydać te 14k , ale dolicz sobie na późniejsze naprawy, bo na pewno takie będą. No chyba, że masz rezerwę w kwocie kilku tys, to zmienia postać rzeczy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie dawno był temat o bmw do 15k i znowu zaczyna się ta sama bajka :duh:
Opublikowano
Ogólnie i tak będę kupował z niemiec samochód bo wujek sprowadza, naprawia itd, ogarnia temat ogółem rzecz biorąc ale te 15000 tysi to tak mniej wiecej bo 3000€ to max co bede miał ale możliwe, że z niemiec coś lepszego wyhaczę :D dzięki za porady co do silnika i ogólnie co do samochodu, już jestem bogatszy o tą wiedzę, którą mi przekazaliście i nie będę szukać już z tak wygórowanym wyposażeniem i silnikiem za tą cenę :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.