Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:search: :search: :search: :search: :search:

Mam pytanie,

kupiłem nowe palniki bo chcę wymienić oba, jeden z xenonów zaczyna "różowieć" i pewno za niedługo kolejny zacznie .

Czy po wymianie trzeba je programować czy też wymiana i jazda ?

Zaznaczam, że mam auto z 2009 roku

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

Opublikowano
Nic nie trzeba kodować. w LCI są D2S ? Jakie te palniki kupiłeś ? pytam bo jeden u mnie też już powoli zaczyna zmieniać kolor i też będę musiał kupić. A zupełnie nie wiem które z tych co są na rynku w tej chwili są warte polecenia.. podpowie ktoś ?
Opublikowano

od 03. 2007 a więc w LCI są palniki D1S (tak mówi realoem i tak też wyczytałem)

konkretnie jeszcze nie wiem :wink: bo jeszcze tam nie zaglądałem bo auto mam właśnie w serwisie z powodu szkody oc :mad2:

ja kupiłem Philips-y

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

Opublikowano

Wymieniasz i tyle, oczywiście D1S :) Ja też kupiłem Philips Xenon Vision, nastepca Philips Xenon Standard. Podobno podniesli mu nieco temp. barwy z 4300 na 4600K.

U mnie po wymianie i odczekaniu kilku tyg. na rozświetlenie, szału nie było. Poprawa owszem, ale bez rewelacji jakiej się spodziwałem. Dopiero po wyczyszczeniu soczewki (odbłyśnik wygląda jak nowy, ale soczewka miała już mleczny nalot) efekt jest bezapelacyjny :) Jeśli masz zatem takie mleko na soczewce, to nawet się nie zastanawiaj, bo bez jej wyczyszczenia nie będziesz miał efektu. Tymbardziej, że do wymiany żarnika i tak musisz wyjąć z auta lampy.

p.s. podczas wyjmowania lamp najbezpieczniej odpiąć aku.

Manual jak się dobrać do soczewki w innym moim poście :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.