Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem nowym użytkownikiem więc jeśli w złym miejscu piszę to bardzo przepraszam. Mam problem z syczeniem w moim Bmw. Otóż, jak auto stoi , dodaję gaz to nic się nie dzieje. Problem zaczyna się podczas jazdy. Gdy wcisnę gaz do spodu przy zwiększaniu obrotów pojawia się spory pisk, dodam, że przy puszczaniu gazu wszystko ustaję. Znalazłem film internecie i identyczną sytuacją w tym modelu. Na tą chwilę nie dodaję ponieważ nie wiem czy mogę. Proszę o pomoc bo "magicy" w moim mieście wymieniają mi pół auta.. i nadal nic.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki silnik? m47 czy m47n? Dodaj ten filmik, bo z opisu nikt nic nie wywróży.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano (edytowane)

Jest to silnik 2.0d 136 km przed liftem czyli chyba M47.

Film znalazłem w internecie ale objawy są takie same. Dodam, że nie zauważyłem jakichkolwiek wycieków, samochód bardziej nie dymi.

Edytowane przez Grzenek1989
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź szczelność dolotu, wszystkie węże, obudowę filtra powietrza a jak wszystko będzie ok to sprawdź luzy na wirniku turbiny.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Mam takie wrażenie jakby gdzieś się dostawało "lewe" powietrze. Jak przygazuję na postoju to turbina fajnie pracuję, przy ok 2 tyś świszczy tak jak każda turbina. Pisk taki jak na filmiku pojawia się dopiero podczas jazdy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlatego napisałem, żebyś sprawdził dokładnie dolot, wszystkie przewody.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Guma od alu rury do egr !! ta krótka http://www.bmw.ewor.pl/zdjecia/3765/11617799391-1.jpg ..Ewentualnie ta druga od dołu i nie ma bata że coś innego

Miałem pękniętą tą górną gumę od egr i nie miałem takich objawów o jakich mówi Grzenek. Jedynymi objawami był spadek mocy oraz dymienie. Sprawdź sobie obie te gumy bo nie mówię, że to na pewno nie ta guma, tylko piszę, że u mnie tego świstu nie było, a miałem pękniętą w dwóch miejscach.

P.S. Jak coś to ta guma nie jest zbyt tania

Opublikowano

Właśnie jestem w trakcie demontażu rur. Faktycznie guma która idzie do egr jest przecięta. Od razy czyszczę też egr. Gumę chwilowo zakleję taśmą aluminiową zbrojoną aby zobaczyć czy to faktycznie to było przyczyną.

P.s. Wiem właśnie, że to nie są takie rzeczy... za kawałek gumy tyle pieniędzy trzeba dać -.-

Opublikowano

mi to się fartło xd kupiłem całą gumę egr ->IC kompletna całą rura co idzie od egr do IC jeszcze miała prawie świeża nalepkę STUCK PIECE z numer części :norty: wyrwałem za 70zł xd po przetarciu salon :norty: a w ASO taka 750zł cała

potem patrzyłem na alledrogo to ujeb.... itp po 220zł juz były :norty:

Opublikowano
Szukałeś ja nową kupiłem za 70 zł W Ic akurat były 2 ostatnie sztuki to kupiłem na zapas i mam ..Bo dostępność tej gumy jest faktycznie trudna za taka cene :)
Opublikowano
Faktycznie problem tkwił w tej rurze... Od razu przeczyściłem egr bo było pewno syfu, jutro zabieram się za zaślepianie kolektora ssącego. Dziękuję wszystkim za pomoc !! ;-)