Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam problem z kierownica ponieważ ani drgnie ruszając regulacja. Fotele działają bez problemu ale np nie mogę ich zaprogramować. Doradzicie cos? Bo bezpieczniki sprawdzalem i sa OK. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam kolego :D

... myslisz ze my tutaj mamy szklana kule w ktorej wszystkie mozliwe usterki mozna zobaczyc i zdjagnozowac ?

Tutaj jest opisany problem z kierownica i siedzeniami podobny do twojego ( bezpieczniki sa O.K. )

http://www.motor-talk.de/forum/elektrische-sitz-und-lenkradeinstellung-t3794919.html

BMW X5 E53 / Elektrische Sitz- und Lenkradeinstellung

Erstellt am 9. Mai 2012 um 12:09:09 Uhr

Ich hatte im letztem Jahr das gleiche Problem und war damit in der Werkstatt. Bei mir war ein Kabel in der Mittelkonsole durchgescheuert. Da das Auswechseln sehr aufwendig und kostspielig ist, habe ich einfach das defekte Kabel tot legen lassen und es wurde ein Neues eingezogen, es funktioniert jetzt wieder alles.

Tlumaczenie : mialem w zeszlym roku ten sam problem i bylem w warsztacie. U mnie byl kabel w konsoli srodkowej przetarty. Poniewaz wymiana jest bardzo skomplikowana i droga kabel zostal odlaczony i pociagnolem nowy, teraz funkcjonuje wszystko.

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
Hej ,ja miałem taki przypadek w swojej X ,spróbuj pociągnąć dzwignię do góry i w tym samym momencie ręcznie pociągnij kierownicę do góry .Lub odwrotnie do dołu ,u mnie pomogło -może się po prostu silnik zacina? ,szczotki?,jakiś wałek?
Opublikowano

jak byś trochę się wysilił i poczytał to byś pewnie ustalił że trafiła ci się standardowa usterka w tych autach czyli uszkodzony panel sterowania fotela kierowcy....

dla ułatwienia poz 4.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=FB31&mospid=47741&btnr=52_2531&hg=52&fg=10&hl=11&lang=pl

Opublikowano
... a no dokładnie,szukać się nie chce ehh.... moduł sterowania Ci siadł kolego,przy siedzeniu kierowcy(piszę dla pewności) żeby nie było który. Ja znalazłem na necie za 120zł miałem trochę szczęścia bo nie schodzą ze 150zł. Bierz jaki popadnie ja zakupiłem moduł w raz ze sterowaniem zagłówków których mi nie obsługuje bo poprzedni moduł tego nie miał i śmiga. Byle był od X5
  • Zasłużeni forumowicze
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

@tomekbuniax5 - kolego , udala sie naprawa ? .... co nowego w Twojej sprawie ? :!:

Pozdrawiam Andrzej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@tomekbuniax5

czytałeś w ogóle posty wyżej
:cool2:
Pozdrawiam Andrzej
  • 5 lat później...
Opublikowano
Mam pytanie sterownik siedzeń jest połączony z regulacją kierownicy. Bo mogę kupić sterownik kierownicy regulacji i siedzeń siedzenia działają a regulacja kierownicy nie. Ale kiedy działała po wciśnięciu pamięci regulował się fotel i kierownica.