Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, chciałem trochę podpicować bunię, i kupić listwy chrom w okół drzwi, jako że oryginały są mało dostępne i klika naście razy droższe od tych kupowanych na metry, więc wybór padł właśnie na nie. Ktoś może montował i może coś powiedzieć, jak to wygląda w praktyce? (sedan). Jaką grubość w sensie szerokość kupił (bo jest ich co najmniej kilka), i jak to się prezentowało? Miło będzie zobaczyć zdjęcia takich prac ;]
Opublikowano
Zostaw to biedne auto w spokoju. Wiejskie listwy na metry to jeszcze żadne podpicowanie.
Opublikowano
Nie myślałeś o lusterkach w chromie? W modzie też są znaczki ///M na tylną klapę. Ja u siebie zamontowałem, każdy na ulicy się ogląda bo myśli że jestem człowiekiem z klasą, w końcu chrom to już wyższa półka.
Opublikowano
a myslalem ze to shadow line jest cool :roll:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Dziękuje wszystkim za profesjonalne odpowiedź, jednemu przypadają do gustu proste innemu krzywe banany, jeden woli listwę chrom w koło szyby , że może w niej się przeglądać drugi jak ma czarną jak murzyn i wygląda jak auta z PRL'u. Skoro nie macie nic mądrego do powiedzenia to może warto ten czas spędzić np z rodziną? Jak będę chciał to sobie spoiler po niebo zamontuje, 8 anten na dach i 17 wlotów powierza ale to mi ma się podobać nie WAM drodzy użytkownicy. Jak ktoś będzie chciał pomóc niech napiszę coś sensownego.
Opublikowano
Dziękuje wszystkim za profesjonalne odpowiedź, jednemu przypadają do gustu proste innemu krzywe banany, jeden woli listwę chrom w koło szyby , że może w niej się przeglądać drugi jak ma czarną jak murzyn i wygląda jak auta z PRL'u. Skoro nie macie nic mądrego do powiedzenia to może warto ten czas spędzić np z rodziną? Jak będę chciał to sobie spoiler po niebo zamontuje, 8 anten na dach i 17 wlotów powierza ale to mi ma się podobać nie WAM drodzy użytkownicy. Jak ktoś będzie chciał pomóc niech napiszę coś sensownego.

Obawiam się że nikt Ci tu nie pomoże w tej kwestii.

ps. Pamiętaj beton to ostateczność.

Opublikowano
Jak ktoś będzie chciał pomóc niech napiszę coś sensownego.

Sensownie chcemy Ci pomóc co byś z auta agro tuningu nie zrobił . Nie wiem jaka masz wersie nadwozia ale orginalne listwy są już naprawdę w przystępnych cenach . Aktualnie na popularnym serwisie aukcyjnym jest kompletny "shadow" do sedana (strzelam że taki posiadasz) za nie całe 250PLN

Opublikowano

Ale shadow to jak w PRL, przynajmniej wg autora tematu.

Spokojnie, kupi badziewie na metry, stwierdzi, że miejsca cięcia są widoczne i nie ma jak zaślepić, do tego nie wygnie na obrzeżach drzwi, a całość będzie komicznie odstawać. Przecież ori listwy górne rozszerzają się ku tyłowi. Tego na metry nie kupi. Agro szybko wyląduje w śmieciach, a autor będzie się wnerwiał, że wydał 3 dychy na pseudo chrom.

Opublikowano
Jak ktoś będzie chciał pomóc niech napiszę coś sensownego.

Sensownie chcemy Ci pomóc co byś z auta agro tuningu nie zrobił . Nie wiem jaka masz wersie nadwozia ale orginalne listwy są już naprawdę w przystępnych cenach . Aktualnie na popularnym serwisie aukcyjnym jest kompletny "shadow" do sedana (strzelam że taki posiadasz) za nie całe 250PLN

Jeżeli byś chociaż dokładnie przeczytał, nie musiałbyś strzelać, że chodzi o sedana.

Opublikowano
Mi się shadow kompletnie nie podoba, wy na chama próbujecie wciskać, to tak jak bym przyszedł po pieczywo do sklepu a sprzedawczyni mówiła, że lepsza na kanapkę do śniadania będzie śmietana niż chleb. Ktoś chce Shadow line proszę bardzo nie mam nic do niego innemu podoba się listwa chromu i powinno się to uszanować.
Opublikowano
Mi się shadow kompletnie nie podoba, wy na chama próbujecie wciskać

Nikt ci nic nie wciska. Rób co chcesz. Powodzenia z wyginaniem listew w sedanie :cool2:

Opublikowano
Ktoś chce Shadow line proszę bardzo nie mam nic do niego innemu podoba się listwa chromu i powinno się to uszanować.

Chcesz chrom kup chrom ,ale nie z rolki na metry. No chyba że lubisz jak się z Ciebie śmieją za plecami .

Opublikowano

Nie spinaj się, zakładasz temat na forum maniaków marki, to nie oczekuj że wszyscy będą zachwyceni oryginalnymi pomysłami.

Powiem Ci jeszcze tylko, że zastanawiałem się nie tak dawno temu nad wymianą listew na chromy bo sam mam czarne. Nawet znalazłem na alledrogo ori do sedana, ale przyjrzałem się autom z chromami i rzuciła mi się w oczy jeszcze jedna rzecz. Jak masz czarne listwy to zapewne (nie mówię że na 100%, to tylko moja obserwacja, nie wiem jakie były wszystkie opcje) i czarne klamki, a nie w kolorze karoserii. Chrom na listwach + czarne klamki i do tego jeszcze lakier np stahlgrau ... :cry2:

Postanowiłem tego autu nie robić :P

Opublikowano
A mnie się podobają chromy. Wygląd - rzecz gustu. Dobierz sobie do tego co Ci się podoba. Np. możesz sobie na zdjęciu w komputerze dorysować taką listwę - zobaczysz czy to pasuje do wozu, czy niekoniecznie - taka pomoc w wyobraźni. Jak dokładnie zrobisz to może fajnie wyglądać :)
Opublikowano

Przecież tu nie chodzi o to, co się komu podoba. Czy tak ciężko to zrozumieć?

Chodzi o to, że listwy na metry to dziadostwo, jakich mało. Naklei sobie po chamsku na obecne listwy? Trochę pomyślunku :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale jak zrobi to dokładnie to kto wie :norty:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.