Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

nie wiem w którym dziale powinienem to umieścić więc proszę o przeniesienie w razie W ;) ale mam pytanie czy miał ktoś doświadczenia z taka firmą? i jak to działa? dla przykładu na znanym serwisie aukcyjnym znalazłem nowe BMW x5 które oferuje firma brokerska w cenie 196 tyś zł, gdzie za identyczny samochód u dealera trzeba zapłacić ponad 300 tyś złotych. http://otomoto.pl/bmw-x5-taniej-niz-w-salonie-rabaty-C31438655.html

dlaczego tak jest? czy warto zaryzykować? zaufać?

pchać się w to? kupował już ktoś tak samochód? ma ktoś doświadczenie z czymś takim?

proszę o pomoc i odpowiedzi! Będę wdzięczny :D

Pokonując granice własnej wytrzymałości,

Wznosisz się na wyżyny własnych umiejętności,

Bo to życie oferuje nam dziś wiele możliwości,

A ty łap los w swoje ręce nadal bądź duchowo mocny!

P.S Ryszard Andrzejewski (PEJA)

Opublikowano

bardzo chciałbym się mylić,ale nie zaryzykowłbym prawie 200 tys zł,decydując się na zakup w takiej firmie,nie miałem nigdy doświadczenia z tego typu zakupami,więc to tylko moje prywatne zdanie,oferta jest jak dla mnie za bardzo atrakcyjna.

kolega właśnie kupuje x5 z 2009r za połowę tej kwoty i to jest dla mnie realna cena-100 tys. zł.

ale może jednak cuda się zdarzają....

Opublikowano
Czyli nic konkretnie? :(

Opublikowano
rozbitki? no ale przebieg masz 0000000km i gwarancję u każdego dealera BMW w Polsce i UE na takich samych zasadach jak auto kupione w ASO. czytając na internecie opisy tych firm zajmują się one wyszukiwaniem samochodów w innych państwach europy (Łotwa) gdzie nowe samochody BMW są tam o wiele tańsze, negocjują tam cenę do minimum a następnie zamawiają owy samochód który trafia do Polski zamiast do np Rumunii gdzie kosztuje połowę taniej niż u nas. Ale najwidoczniej im się to i tak opłaca bo nie robią tego na pewno za darmo;-) tylko czy faktycznie tak jest bo dziennikarzyna czy inny pissak mógł mieć zapłacone by napisać taki artykuł. :roll:

Opublikowano

tu znalazłem ich stronę www, w zakładce klienci maja niby sporo tych certyfikatów a jak patrzyłem na x4 to cena też zachęcająca choć wybrałbym x5;) hah

Koledzy piszcie jak ktoś miał doświadczenia z takimi firmami.

http://broker.auto.pl/

Opublikowano
Czyli autoryzowanym dealerom dziękujemy. Co oni własciwie robią na rynku, zdzierają z ludzi szmal, a tu proszę, sprzedają za połowę ceny i jeszcze są zarobieni. znów cuda made in Poland. :D A tak na poważnie, może wyszukują auta z 0 przebiegiem, ale pewnie są to egzemplarze które spadły z lohry, wypadły z kontenera, albo przeżyły jeszcze coś gorszego. Gdyby były aż tak duże różnice w cenach w różnych krajach, to wszyscy by jezdzili do Rumunii czy na Łotwę.
Opublikowano
A sprawdzałeś ceny w Rumuńskim albo Łotewskim ASO? bo ja nie xD hahah dałem te państwa tylko dla przykładu;) sam nie wiem skąd te cuda na patyku i gdzie jest Haczyk na Polaczków???? :roll: ale gdyby to była prawda to dealerom z Polski faktycznie dziękujemy ;-)

Opublikowano

tylko zagadką jest to że oni sprzedają samochód który możesz sam sobie skonfigurować... hmmm :idea:

a tutaj ciekawostka dotycząca części do BMW na Litwie są o połowę tańsze niż w Polsce. więc może podobnie jest z samochodami???

viewtopic.php?f=19&t=214912

Opublikowano
Nie sprawdzałem w Rumunii i Łotwie, ale myślałem że ty wiesz skoro o nich wspominasz. Co do konfiguracji, to według mnie wygląda w ten sposób, że zamawiasz sobie wyposażenie, a oni szukają :D Na czym ten biznes polega, to tak naprawdę nikt niewtajemniczony nie wie, ale wali z tego smrodek jak z murzyńskiej chaty.
Opublikowano
Litwę sprawdzałem i faktycznie jest taniej! może pora wrócić do dawnych czasów i zacytować Inwokacje Mickiewicza "Litwo Ojczyzno Moja ty jesteś jak zdrowie: Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie, Kto cię stracił ..." ;-) jak po auto to na Litwe może przyjmą Polaczków:o ;P heh

Opublikowano
Dopóki ktoś nie przedstawi wiarygodnego opisu z kupna takiego auta, to na razie możemy sobie pogdybać. Litwini ściągają to samo co nasi handlarze z tym tylko, że robią jeszcze dalszy eksport.