Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam

Mam jeszcze jedno pytanko odnośnie NAVI w e91.

A mianowicie, navi przestała działać i pokazywała "Please insert CD czy DVD"

Wyciągnąłem płytkę aby ją przegrać i bardzo mnie zaskoczył fakt, ale przy kolejnej przejażdżce NAVI działała bez płyty!!!

I moje pytanie, czy płyta musi być cały czas w NAVI, czy po włożeniu płyty z mapami, trzeba jeszcze je wgrywać??

Czy wystarczy włożyć płytę?? Pozdrawiam A

Opublikowano

Według mnie to działa tylko nawigacja strzałkowa a nie nawigacja w widoku mapy, to nic nowego i tak ma być - czyli płyta jest ci potrzebna tylko do zaplanowania trasy i jeżeli chcesz jechać w widoku mapy, jeżeli wyjmiesz płytę po zaplanowaniu trasy to dalej cię poprowadzi ale tylko "strzałkowo".

Jeśli jest inaczej to niech ktoś skoryguje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

no zgadza się, pokazuje strzałki ale wyświetla też nazwy ulic, pokazuje dystans do końca.

Czyli aby działała w pełni płyta musi być włożona non stop?

Czy po włożeniu płyty trzeba coś "instalować" czy wsuwa się i ma działać??

Na jaką płytkę najlepiej nagrać DVD -R +R ???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Według mnie to działa tylko nawigacja strzałkowa a nie nawigacja w widoku mapy, to nic nowego i tak ma być - czyli płyta jest ci potrzebna tylko do zaplanowania trasy i jeżeli chcesz jechać w widoku mapy, jeżeli wyjmiesz płytę po zaplanowaniu trasy to dalej cię poprowadzi ale tylko "strzałkowo".

Jeśli jest inaczej to niech ktoś skoryguje.

W tym roczniku w business były tylko strzałki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

hmm ok, czyli potrzebna jest płyta czy nie, bo trochę już się pogubiłem, dlaczego raz działa raz nie?

trzeba ją jakoś wgrywać czy tylko włożyć?

Opublikowano
hmm ok, czyli potrzebna jest płyta czy nie, bo trochę już się pogubiłem, dlaczego raz działa raz nie?

Nowej trasy nie zaplanujesz bez płyty jeśli wcześniej już jej nie wpisywałeś do navi, czyli działaja bez płyty te trasy, które już wpisywałeś.

-------------------

Artur

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nowej trasy nie zaplanujesz bez płyty jeśli wcześniej już jej nie wpisywałeś do navi, czyli działaja bez płyty te trasy, które już wpisywałeś.

a ok to sporo wyjaśnia, czyli w sumie wiem wszystko a co do płyty to nagram najpierw dvd -r i zobaczymy

Dzięki i pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
instrukcję już przeczytałem, ale akurat o płycie do navi nie było info.