Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak wymienić halogeny w polifcie sedan ? jest milion wersji ale która prawdziwa, czytałem że trzeba podważać albo ściągać koło i od wewnetrznej strony, jak jest w finale ? chcialbym wymienić halogeny na jakieś świecące na niebiesko/biało, polecacie przy okazji jakieś ?
Opublikowano
Z tego co pamiętam to wystarczy zdemontować małe nadkole , to pierwsze od przodu do którego wchodzi tunel powietrza od chłodzenia tarcz. Tunel chyba też trzeba, reszta powinna już być w zasięgu ręki :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przed zimą naprawiałem zaparowany mój od strony pasażera. Trzeba odkręcić kawałek nadkola i jest dostęp. Koła nie trzeba ściągać. Halogen przykręcony chyba na trzy śruby. Nic trudnego. Najlepsze że po trzech latach postanowiłem naprawić parujący halogen pasażera, okazało się że uszczelka się podwinęła. Przez tydzień oba były piękne i nie parowały. Po tygodniu halogen kierowcy zaczął parować:) Widocznie w moim aucie jeden halogen musi być zaparowany:)
Opublikowano

U mnie to samo, dwa zaparowane. Jak kiedys jednego wymontowalem i z ciekawosci rozebralem, okazalo sie, ze odblysnik jest w stanie agonalnym - chyba od tej wilgoci. Pomimo ze lubie miec wszystko sprawne w aucie to ten temat jakos olalem ze wzgledu na to, ze halogenow uzywam moze... max raz w roku;)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano
u mnie to samo parowały oby zawsze po deszczu... co ja się nademontowałem tego i suszyłem...szampon wcierałem itp... i zawsze parowały...odbłyśniki oczywiście stan agonalny jeden popiół :mrgreen: lecz jak kupiłem drugi zderzak...to ku zdziwieniu nie raz lubiał któryś zaprować... ale odbłyśniki salon :norty: