Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problem musze wymienic łożyska skrzyni na wałku atakującym

z tym ze rozebrana została skrzynia bez wybijania łożysk zeby spisac numery i najpierw kupic nowe łożyska

numery 577318/1 i 577200/2

nigdzie po tych numerach nie ustaliłem co to za łożyska

nie wybijałem ich ze wzgledu na to że nie mam pewności czy takie łożyska dopasuje po wymiarze

robił ktoś taką skrzynie? da rade kupić łożyska gdzieś do niej ?

Opublikowano

w tym problem ze BMW nie przewidziało wymiany łożysk, sprzedają tylko kompletne skrzynie

numery spisane z tych łożysk w ASO też nie widnieją

robił ktoś taką skrzynie? da rade dopasować łożysko?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W PL chyba nie znajdziesz zawodnika, który podejmie się i zrobi tą skrzynię jak należy. Koleżka z bmw5er przerabiał ten temat.
Opublikowano
Dlaczego nie znajdzie? Bez przesady... To nie prom kosmiczny. Niestety prawie nikt nie remontuje manualna skrzynie bo zwykle one się nie psują. Ty masz dodatkowo skrzynie której praktycznie żadna e39 nie ma bo ponad 90% wychodzi w automatach. Jak nikt nie będzie wiedział to będziesz musiał sam kombinować lub oddać skrzynie do dobrego polecanego warsztatu i napewno ja zrobią
Opublikowano

niestety to nie tylko łożysko ale i wałek hałasuje

wychodzi na to że bedzie trzeba szukać skrzyni...

słyszałem że 5-cio biegowa jest mocniejsza ma ktoś w tym temacie doświadczenia no i napewno jest tansza

czy rzeczywiście dłużej pożyje? i do wymiany na 5tke bede potrzebował wał z takiej czy coś jescze ?