Skocz do zawartości

320d - wymiana modułu komfortu - brak otwierania bagażnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

po wymianie modułu komfortu nie działa otwieranie klapy bagażnika z pilota (kluczyka). Wszystko inne działa jak należy. Czy jest to kwestia jakiegoś programowania (NCS) czy też moduł jest niesprawny?? Kluczyki zaprogramowały się prawidłowo.

Dzięki za pomoc bo już tracę siły...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, Zaprogramuj NCSEXPER moduł GM pustym plikiem man, wpisze twoje fabryczne dane do nowego sterownika i będziesz miał wszystkie stare poprzednie funkcje

viewtopic.php?f=48&t=260787

lub zmień wartość na aktiv w module GM pewnie moduł komfortu od turinga, ale jak się nazywa ta wartość, sam sobie poszukaj, jest spis funkcji na tej stronie w linku

tam masz instrukcje jak się koduje NCS

Opublikowano

Trochę poszukałem i spróbuje z takim czymś:

FUNKTIONEN_TOURING

nicht_activ.

HECKSCHEIBE_ENTR_SENDER_1

nicht_aktiv

HECKSCHEIBE_ENTR_SENDER_2

nicht_aktiv

HECKSCHEIBE_ENTR_SENDER_3

nicht_aktiv

HECKSCHEIBE_ENTR_SENDER_4

nicht_aktiv

HECKSCHEIBE_ENTRI_INNEN

nicht_aktiv

zobaczymy czy zadziała

pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Myślę że prościej pusty plik man, masz ori ustawienia zapisane w EWS KMB AKMB ALSZ dla całego samochodu i korzystając z pamięci przyuczasz moduł do swojego wyposażenia i do swojego samochodu, także inne kody musisz dopisać, np FA (od 2001/09 wcześniej ZCS) powinno to pójść, inaczej może wyrzucać błędy

Usuń wszystkie pliki z Work zostaw tylko plik MAN inaczej NCS rozpozna obcy moduł.

Opublikowano

Witam,

zmiana wymienionych przeze mnie parametrów w GM5 dało zakładane rezultaty.

pozdrawiam