Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Czym może być spowodowane cięższe domykanie drzwi i to nie tylko kierowcy ale wszystkich. Porównywałem przy innej e60 i mojej E61, oba LCI i elegancko się zamykają a przy E60 z 2004r. jeszcze lżej a u kolegi czuć ewidentnie lekki opór tak że trzeba mocniej je popchnąć. Gumy wyglądają na dobre, niczego im nie brakuje czy może ten rocznik tak ma :?:

speed1211speed1211

Edytowane przez speed1211

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

hejo,

z mojego doświadczenia:

e60 2004rok drzwi zamykały perfekcyjnie lekko i miękko

e61 2008rok bardzo często problem niedomkniętych drzwi (byłem przyzwyczajony do tej z 2004) i fakt trzeba było użyć więcej siły. uprzedzę wpisy uprzejmych forumowiczów auto było 100% bezwypadek ;-)

teraz mam końcówkę 2009 i na szczęście trafiło się z Soft Closem więc proponuje doposażyć własnie w softa.

swoją drogą ciekawe czy to od rocznika zależy

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tylko taki soft-close niemało kosztuje jak by wszystkie zamki wymienił wiedz nie jest to alternatywa :mrgreen:

Ja na swoje nie narzekam ale mnie to właśnie zaciekawiło czy to rocznik tak ma czy właśnie jest coś nie tak.

Porównywałem 2009 i 2008 i jest identycznie tylko u kolegi w 2010 tak ciężko chodzą a z 2004 była bajka :mrgreen:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!